Foto: Steve Marcus
 Foto: Steve Marcus

I natt vinner svensken 28 miljoner - minst

Publicerad

LONDON. Av nio finalister fanns i natt bara tre kvar vid finalbordet i Las Vegas.

Martin Jacobson, 27, hade då säkrat en tredjeplats i poker-VM – och minst 28 miljoner kronor.

Sex av de nio spelarna i WSOP Main Event har åkt ut under den första delen av finalen och kvar fanns i natt tre spelare, alla från Europa.

Det svenska pokerproffset Martin Jacobson var en av dem. Han hade jobbat sig upp till en andraplats, efter Jorryt van Hoof från Holland, Han låg dock före norrmannen Felix Stephensen. Det innebär att det svenske pokerproffset oavsett hur det slutar kommer att åka hem till London med minst 28 miljoner kronor.

Men summan kan bli mycket högre, då förstaplaceringen ger omkring 74 miljoner kronor i prispengar.

Jacobson sa till nyhetsbyrån AP i natt om den sista delen av finalen, som inleds klockan 03 i natt svensk tid.

– Det borde bli en rolig fajt.

"Som i ett vakuum"

Publiken på Rio Hotel & Casino i Las Vegas, där tävlingen hålls årligen, var i går full av fans som hejade högljutt på deltagarna. Jacobson uppgav för AP att han hade ett trick för att kunna koncentrera sig: öronproppar.

– Jag var som i ett vakum. Det var mycket lättare att koncentrera sig på det sättet, säger han till AP.

I en intervju med Expressen inför finaltävlingen beskrev den tidigare kocken från Lidingö att få platsen vid finalbordet kändes overkligt.

– Det är helt klart en dröm som går i uppfyllelse och något som jag har haft svårt att föreställa mig. Jag tänker inte på det nu, jag är helt inne i förberedelserna och ser ingen fördel med att hajpa upp mig själv, sa han då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag