200 nakna eller halvnakna pokerspelare - mitt i London. Det blev verklighet under världens största VM i nakenpoker.
200 nakna eller halvnakna pokerspelare - mitt i London. Det blev verklighet under världens största VM i nakenpoker.

Historisk nakenturnering

Publicerad
Uppdaterad
Glöm hemmakvällarna med kompisgänget. Nu är det klädpoker i stor skala som gäller. VM i nakenpoker är avgjort - med 200 entusiastiska deltagare kring borden.
Fem klädesplagg var. Det var allt deltagarna i klädpoker-VM fick ha på sig när startskottet för världens största nakenturnering gick av stapeln i London. Spelare från tolv länder deltog - 200 män och kvinnor var med och spelade.

I Guinness rekordbok

Världsmästerskapen i klädpoker började som ett aprilskämt. Men på grund av det enorma intresset genomfördes tävlingen så småningom på riktigt. Klädpoker-VM har nu hamnat i Guinness rekordbok som den största nakenturneringen genom tiderna - och såväl tv-team som fotografer följde utvecklingen.

Engelsk världsmästare

Vann gjorde engelskmannen John Young, 32, från Slough. Efter åtta timmars spel hade han spelat skjortan av samtliga konkurrenter. Och kunde skryta med förstapris på 10 000 pund till sig själv, samt 10 000 pund som han fick skänka till välgörenhet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag