Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jackpot och storlopp – intressant på High Five

Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Prix de Cornulier, det största montéloppet på franska, ska ridas på söndagens High Five. Spelformen är kryddad med jackpot och det är blågula hopp i storloppet.

I dag ska Prix de Cornulier ridas på High Five. Förutsättningarna på Vincennes är 2.700 meter voltstart och det är totalt 16 hästar i loppet. Det är drygt fem miljoner kronor i jackpot och storloppet rids 15.15.

17 Feeling Cash slutade trea bakom Bilibili i fjol och i år hoppas man på seger. Det blir barfota runt om för första gången sedan i februari 2020 och han har fin segerchans med Eric Raffin i sadeln.

5 Flamme du Goutier är orutinerad under sadeln men hästen svarade för två topplopp i disciplin i höstas. Nu växlar man upp till barfota runt om och hon ska räknas tidigt.

13 Etonnant vann ett montélopp på Vincennes i december och har laddats inför den här uppgiften. Hästen slutade femma i Prix de Bourgogne i början av januari och nu rycks skorna runt om.

16 Fado du Chene kommer till start med två raka montésegrar i ryggen. Hästen fick gå tufft för segern för två veckor sedan och frågan är om formen är intakt?

8 Gladys des Plaines är en nybliven femåring som är färsk mot äldre konkurrenter. Hon har vettig chans att ta en High Five-placering.

Det är två svenskhopp i loppet. Malin Bergströms 2 Galatica med Anna Erixon på ryggen får normalt svårt att räcka till en tätplacering. Jörgen Westholms 10 Unique Juni är härdad i Paris och även gått helt okej under sadel. Hon skulle kunna utmana om en High Five-placering.

Speltips: 17-5-13-16-8

High Five 23 januari

RESULTAT

1:a. 4. Douxor De Guez

2:a. 7. Dreamer Boy

3:a. 13. Decoloration

4:a. 5. Destin Carisaie

5:a. 16. Capitaine France

UTDELNING

Ordningsföljd: 4-7-13-5-16

5 första i mål i rätt ordning: 557 578 kr

5 första i mål utan ordning: 7 160 kr

4 första i mål utan ordning: 86 kr

3 första i mål utan ordning: 44 kr

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five.