Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansk dynamit på årets sista High Five

Jean-Michel Bazire.
Foto: IAN LANGSDON/ EPA TT NYHETSBYRÅN

Två ston höjer sig över mängden.

Frågan är om CD tar revansch på Decoloration?

Årets sista High Five körs på Vincennes och på menyn står Prix de Salvanhac för äldre ston som högst tjänat 258.000 euro. Förutsättningarna är 2.700 meter voltstart och totalt är det 14 hästar i loppet som körs 13.50.

Danskfödda 7 CD vann lätt med sin tränare Jean-Michel Bazire på julafton och sexåringen har fin chans att segra även på nyårsafton. Hästen är allround och en av två heta vinstbud.

11 Decoloration slog nämligen CD på Vincennes den 10 december och blir troligen favorit. Stoet har gjort fyra starter i ny regi och presterat allt bättre. Dessutom är hon obesegrad med Tony Le Beller i sulkyn.

13 Elite de Jiel gynnas av att bara möta ston och hon räds inte motståndet. Felfri slutar hästen långt framme.

2 Helena di Quattro är svenskfödd men tränas på fransk mark. Hon gick klart godkänt som fyra bakom CD på julafton och hästen ska kunna fälla många.

1 Stonewashd Diamant och Björn Goop har presterat okej på fransk mark men formen borde bli allt bättre och det känns som att hon borde passa på Vincennes. Hästen är med och hugger om en High Five-placering.

Speltips: 7-11-13-2-1

High Five 30 December

RESULTAT

1:a. 10. Sternkranz

2:a. 7. Bric

3:a. 13. Cirano De Pail

4:a. 6. Intrinseque

5:a. 2. Celtior

UTDELNING

Ordningsföljd: 10-7-13-6-2

5 första i mål i rätt ordning: 857 558 kr

5 första i mål utan ordning: 8 032 kr

4 första i mål utan ordning: 396 kr

3 första i mål utan ordning: 130 kr

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five