Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska speldrag i stort fyraåringslopp

Robert Bergh och Power startar i Paris i dag.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Franske Gu d’Herpire blir stor favorit i Critérium Continental i Paris i dag.

Men Sverige har ett starkt lag med Aetos Kronos och Power i spetsen.

Dagens High Five-lopp är Critérium Continental på Vincennes för Europas bästa fyraåringar. Förstapriset är fina 76.500 euro och i potten ligger även en biljett till Prix d’Amérique 2021. Förutsättningarna är 2.100 meter autostart och de nio vinstrikaste hästarna har framspår. Loppet körs 15.15 och jackpoten är på strax över fem miljoner kronor.

Jerry Riordan-tränade 1 Aetos Kronos var mycket bra när han vann Solvalla Grand Prix i slutet av november och Halmstadhästen har laddats mot den här uppgiften. Han är sylvass med lopp på rulle, har perfekt läge och körs av Jean-Michael Bazire för första gånge. Ett roligt speldrag.

Franska spelare har stor tro ”egna” hästar och stor favorit blir 4 Gu d’Herpire och Franck Nivard. Han galopperade i finalen i Europaderbyt men därefter har han svarat för två toppinsatser. Först slutade hästen trea bakom superstjärnan Face Time Bourbon och senast vann han ett tufft fyraåringslopp.

6 Power skrällde i finalen i Europaderbyt i oktober och visade att han trivs på Vincennes. Robert Berghs häst slutade trea bakom Aetos Kronos i Solvalla Grand Prix och formen är det inget fel på. Power kan slå till igen.

11 Go On Boy har vunnit tio av 19 starter och är bra när han fungerar. Nu slipper hästen bakskorna för fjärde gången i karriären och med den balansen står han noterad för två vinster och ett galoppmisslyckande.

5 Guzz Mearas och Johan Untersteiner slutade trea i Europaderbyt och efteråt har han visat fortsatt form på svensk mark. Hästen vann försök till Breeders Crown och knep bronspengen i finalen. Med rätt resa kan Guzz Mearas sluta långt framme.

Med i dagens lopp är svenskfödda 14 Waiting Hill Hall som tränas av Anders Lindqvist på fransk mark. Hon är bra men i den här konkurrensen väger hästen lätt. Björn Goop och Örjan Kihlström agerar lånekusk till italienaren Alessandro Gocciadoro. Goop kör 2 Axl Rose, Kihlström sitter upp bakom 3 Alrajah One och båda hästarna kan dyka upp bland de fem främsta. 

Speltips: 1-4-6-11-5

■■■

ANNONS: Köp en andel i Expressens High Five-system 

High Five 26 december

RESULTAT

1:a. 10. Be One Des Thirons

2:a. 14. Brillant Madrik

3:a. 15. Cash Du Rib

4:a. 11. Crusoe D'anama

5:a. 12. Belle Louise Mabon

UTDELNING

Ordningsföljd: 10-14-15-11-12

5 första i mål i rätt ordning: 21 628 kr

5 första i mål utan ordning: 306 kr

4 första i mål utan ordning: 32 kr

3 första i mål utan ordning: 22 kr

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five.