Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svårstoppad segermaskin trots tuffare motstånd

Jean-Michel Bazire.
Foto: IAN LANGSDON/NYHETSBYRÅN

Obesegrad efter elva starter i år.

Nu är motståndet tuffare.

Men topptränaren Jean-Michel Bazires segerstaplare blir svårslagen på nytt och fixar en biljett till Prix d’Amérique.

I dag körs det första B-loppet inför Prix d’Amérique och de tre främsta i Prix de Bretagne får en biljett till storloppet som körs i slutet av januari nästa år. Förutsättningarna är 2.700 meter voltstart och starttiden är 15.15. Det är jackpot och över fem miljoner kronor extra i potten.

Här kan ni läsa mer om vägen till Prix d’Amérique. 

De allra bästa hästarna är inte i form så här tidigt på vintermeetinget och till exempel årets Prix d’Amérique-vinnare Face Time Bourbon står över dagens prövning. Tipset till Jean-Michel Bazires 1 Valzer di Poggio som tjänat minst pengar i loppet men han har gått mycket starkt hos Bazire och ståtar med elva raka segrar. Hästen har styrka som räcker långt och har bra segerchans.

6 Moni Viking vann fyra lopp på Vincennes förra vintern och han trivs finfint i den franska huvudstaden. Hästen har fått ett lopp i kroppen inför den här uppgiften och nu blir det optimal balans, barfota runt om. Han körs av Björn Goop.

2 Féerie Wood var vass tvåa på topptid bakom Face Time Bourbon senast och i dag slipper han årets vinnare av Prix d’Amérique.

5 Diable de Vauvert kommer med formen i topp och passas trots att motståndet är lite tuffare.

På fransk mark tränas Moni Viking av Pierre Vercruysse och han kör själv 7 Drole de Jet. Hästen vann Europaderbyt på Solvalla 2017 och han har tävlat bra i sommar. Drole du Jet fick ett preparelopp senast och nu blir det åter barfota runt om.

3 Calle Crown, som tränas av Tomas Malmqvist, är det svenska bidraget i loppet. Han är färsk i den yppersta eliten och får slå ur underläge.

Speltips: 1-6-2-5-7

High Five 21 November

RESULTAT

1:a. 11. CLONDAW CIAN

2:a. 4. BONAPARTE SIZING

3:a. 1. MAGISTADOR

4:a. 5. KING OF RUN

5:a. 8. BUCK'S BAHKBOOK

UTDELNING

Ordningsföljd: 11-4-1-5-8

5 första i mål i rätt ordning: 605 558 kr

5 första i mål utan ordning: 6 560 kr

4 första i mål utan ordning: 394 kr

3 första i mål utan ordning: 128 kr

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five.