Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskfödd utmanare på dagens High Five

High Five avgörs i Bordeaux.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Cash du Rib slog ett tufft gäng senast och är motiverad High Five-favorit.

En av utmanarna är svenske Staro Italy.

Efter tre dagar med galopp är det åter travsport på High Five. I Bordeaux ska Grand Prix Dynavena Maisagri köras för sex- till tioåriga hästar som håller till strax under den yppersta eliten. Förutsättningarna är 2.650 meter och åtta av 16 ekipage står med 25 meters tillägg. Tisdagens High Five-lopp körs 13.50.

14 Cash du Rib bärgade första segern sedan 2018 när han vann i Lyon senast. Hästen vann lätt efter snygg avslutning och tvåa slutade Ble du Gers, som tävlade med framgång i Norden i somras och vann bland annat Oslo Grand Prix. Nu är motståndet snarare enklare än senast och Cash du Rib har god chans att ta en ny fullträff.

Svenskfödde 3 Staro Italy har kommit tillbaka fint i ny regi. Hästen vann efter uppehåll i somras men sedan blev det en ny paus och han har fått en genomkörare inför dagens uppgift. Nioåringen spurtade fint som fyra senast och står bra till på startvolten.

5 Dream spurtade piggt bakom duktig vinnare senast och att hästen körs av Matthieu Abrivard på nytt är ett plus. Han har form för att sluta långt framme.

6 Elvis d’Evron startade i ett tufft lopp senast och gången innan vann han i Amiens. Hästen möter passande motstånd och ska inte nonchaleras.

7 Cantelliva kommer med två segrar och i ryggen och hon ska passas trots lite tuffare motstånd.

Speltips: 14-3-5-6-7

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five.