Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bazire blir svårstoppad på Vincennes i dag

Jean-Michel Bazire i hästägarfärger.Foto: IAN LANGSDON/TT NYHETSBYRÅN

Optimal balans och kuskplus.

Jean-Michel Bazire har en toppchans på High Five.

I dag startar det franska vintermeetinget på Vincennes och onsdagens High Five-lopp är Prix de Soulac som körs över 2.700 meter. Loppet är för äldre hästar, sju till tio år, som tjänat runt tre miljoner kronor. Starten för onsdagens High Five är klockan 13.55.

11 Crusoé d’Anama fick ett lopp i kroppen senast men i dag är han åter intressant. Det finns flera plusfaktorer. Tränaren Jean-Michel Bazire hoppar upp i sulkyn och det blir optimal balans, barfota runtom. Näst senast gick hästen starkt bakom Martin de Bos på Vincennes och Crusoé d’Anama blir svårslagen.

16 Brindor vann montélopp på Enghien näst senast men hästen fungerade även bra som tvåa i sulkylopp i förra starten. Formen är fin och det blir intressant med Matthieu Abrivard i vagnen. Vid två tillfällen har han kört hästen och slutat etta och tvåa. Dessutom slipper hästen bakskorna i dag.

9 Coumba Kuky och Gabriel Angel Pou Pou kommer från snygg seger i Reims och för tre starter sedan toppade han i Lyon. Hästen blev diskvalificerad när han startade i Paris näst senast men känslan är att Coumba Kuky ska hävda sig ganska väl även på Vincennes.

15 Charme de Star presterade bra på Vincennes förra vintern och i dag körs åttaåringen av Eric Raffin för första gången.

12 Doum Jenilou har klart godkänd form och kommer att kriga om en High Five-placering.

Speltips: 11-16-9-15-12

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five.