Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Goop har toppchans bakom stjärnan

Björn Goop kör stjärnan Ecurie D.
Foto: PETTER ARVIDSON/ BILDBYRÅN

Det är storlopp på High Five-spelet i Paris i kväll.

Björn Goop är obesegrad bakom Ecurie D och fyraåringen har toppchans att vinna i Frankrike-debuten.

Det är kvällstävlingar på Vincennes i dag och High Five-lopp avgörs klockan 20.15. Och det är ett mycket intressant lopp där några av Europas bästa fyraåringar gör upp i Grand Prix l'UET, även kallat Europaderbyt, med drygt två miljoner kronor till vinnaren.

5 Ecurie D har vunnit 13 av karriärens 14 starter och bara förlorat när han mötte äldre konkurrenter i Hugo Åbergs Memorial. Hästen har aldrig förlorat med Björn Goop och även om konkurrensen är av yppersta klass har Frode Hamres stjärna bra segerchans.

2 Gu d’Héripré är det starkaste franska kortet. Hästen tillhör kullens allra bästa fyraåringar med tredjepris i Criterium des 4 ans och i fjol var han tvåa i Criterium des 3 ans. Totalt har han vunnit elva av 18 starter och han kommer att ge favoriten en match.

1 Power svarade för en strålande insats i genrepet och i kväll kommer hästen att tävla barfota runtom för första gången i karriären.

4 Aetos Kronos håller samma höga nivå som Power. Han var fin i försöket och nu hoppar åter Örjan Kihlström upp i sulkyn. Lånekusken har kört Jerry Riordans häst åtta gånger, vilket givet tre vinster. 2019 segrade duon i långa E3-finalen.

3 Gotland var slutade fyra i Criterium des 4 ans och var inte stor slagen av Gu d’Héripré. Han svarade ärligt från ledningen i försöket till Europaderbyt och kommer att sluta långt framme.

Speltips: 5-2-1-4-3

■■■

ANNONS: Så spelar du High Five.