Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppkusk förstärker – givet drag på High Five

Franck Nivard.Foto: Maria Holmén/TR Bild

Kuskplus och bra form.

Stoet Douceur du Chene har goda möjligheter att sätta killarna på plats i kvällens High Five-lopp.

Vi är på Vincennes kvällstävlingar och fredagens Quinté körs klockan 20.15. Det är ett lopp för sju- till tioåriga hästar som ska springa 2.850 meter. Elva travare börjar från grunddistansen och fem lite mer meriterade hästar startar med 25 meters tillägg.

  16 Douceur du Chene svarade för två bra insatser på mindre banor i september och är tillbaka på Paris-banan Vincennes. Förra vintern vann stoet tre lopp i den franska huvudstaden och det är inget snack om att hon gillar förutsättningarna på Vincennes. Dessutom är det ett stort plus att hästen körs av toppkusken Franck Nivard. Han har suttit bakom Douceur du Chene åtta gånger, vilket resulterat i fyra vinster och blott en gång har duon missat pallen.

  Hennes värsta konkurrent börjar också från tillägg. 15 Canular var duktig trea på Vincennes i mitten av september. Formkurvan pekar åt rätt håll och motståndet är inte tuffare än senast.

  2 Dorlando du Vivier känns hetast av hästarna på grunddistansen. Hästen har bärgat två raka segrar i lite enklare omgivning och det ska bli spännande att se hur han står sig i den franska huvudstaden. David Thomain förstärker i sulkyn.

  Dominik Locqueneux låter uppåt på 6 Darwin Star enligt Paris Turf. Det blev fel i Mauquenchy senast, men hästen visade fin form i två starter i augusti.

  7 Droit d’Auteur trivs finfint med Eric Raffin och hästen ska kunna sluta långt framme med vettig resa.

Speltips: 16-15-2-6-7

■■■ 

ANNONS: Så spelar du High Five.