Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expertens tips inför fredagens High Five

Foto: LARS JAKOBSSON/ TR Media

Bazires segermaskin förlänger segerraden.

Därför bara fyra placeringar att tippa på dagens High Five.

Högklassig travsport bjuds när dagens Quinté avgörs på Laval-banan efter att tävlingarna tidigare i veckan flyttats från nationalarenan Vincennes. 

Tre riktigt bra hästar höjer sig klart över övriga i Prix les Carrieres de Chaffenay för 6-8 åriga hästar över för fransmännen korta 2050 meter autostart. 

EXPERTENS ANALYS

■ Tipset dock utan tvekan till 5 Valzer di Poggio som är obesegrad i samtliga årets sju starter.  Observera att det är kvällstrav och att loppet går 20.15. Det finns inget som talar för att gå emot Jean-Michel Bazires segermaskin 5 Valzer di Poggio i dagens lopp. Hästen har tidigare visat att han fungerar bra såväl över distansen som bakom bilen och eftersom utvecklingskurvan pekar rakt upp, hästen tycks bara bli bättre för varje start, ser det upplagt ut för Nicholas Bazires styrning. En sund spik.

■ Första utmanare är 1 Whole Lotta Love som vid flera tillfällen bevisat sig vara en riktigt bra häst. Även för Philippe Daugeards häst passar förutsättningarna och med rätt lopp kan han utmana favoriten om segern,. Spelförslaget bygger dock på att det inte räcker för att rubba favoriten men att ekipaget med garanti borde vara bland de tre främsta.

2 Eire D’Helios är ett roligt drag som även hon spelas som tvåa eller trea. Hästen är snabb i benen och passar bra med dagens förutsättningar, formen är dessutom fin efter en stark insats som tvåa för mindre än två veckor sedan.

■ Bakom topptrion är det betydligt öppnare. Normalt sett är Sebastien Guarato-tränade 3 Ever Pride en tidig kandidat att sluta bland de fem, likaså 4 Captial Charm. Men eftersom tre av de mest spelade mest troligt placerar sig i topp chanser vi bort dessa från spelförslaget och söker lite mer utdelningshöjare på platserna bakom. 14 Eclat de Verre har gjort sina främsta prestationer inom monté men hästen är inte oäven för sulky och ska ses som en outsider här. 

■ En annan outsider är 6 Denicheur de Vif. Aymeric Thomas häst har visserligen visat lite tveksam form på slutet med står sig normalt gott i klassen och till den här starten är det aviserat barfota runt om.  

Speltips: 5-1-2-14-6

ANNONS: Så spelar du High Five.