Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

High Five: Det är upplagt för svenska framgångar

Foto: Svanthe Harström / ©Svanthe Harström
Foto: OLLE SPORRONG

Enghien är värd för fredagens High Five och det är upplagt för svenska framgångar.

Prix de Pierrefitte-sur-Seine avgörs klockan 20.15 på fredagskvällen och är ett lopp över 2150 meter autostart som är öppet för sju- till elvaåriga hästar som tjänat max 295.000 euro. Vi har 16 hästar till start och jag ger återigen mitt förtroende till en svensktränad häst som levererat i Frankrike hela vintern.

■ Min vinnare är 16 Ingo. Christoffer Erikssons sjuåring har sex pallplatser (varav två vinster) på åtta starter i Frankrike sen han kom dit i höstas. Senast var han inte slagen med mer än en nos och visade att formen är intakt. Läget är riktigt dåligt, men oddshöjande, och han har visat en gång tidigare att han klarar av att leverera på Enghiens bana. Alexandre Abrivard känner hästen bra efter att ha kört honom varje start i vinter och har de bara slagläge in på upploppet tror jag på svensktränad seger i kväll!

■ Det saknas dock inte motstånd. En häst jag gillar är 7 Enzo d’Essarts som nu gör sin första start sedan slutet på januari. Då mötte han tufft motstånd och gjorde det godkänt som fyra. Nu är motståndet passande och den här hästen är jämnheten själv – han missar väldigt sällan att placera sig bland de fem. Barfota bak och sulor i fram är en växel upp från senast och jag tycker han känns stabil att ha bland de tre första.

■ Senast varnade jag för 1 Heading Reference och det visade sig finnas fog för det. Nicolas Bazire satt då i sulkyn och styrde tidigt fram till tät. Väl där kunde han precis hålla Ingo bakom sig och knipa segern. Formen är alltså klart uppåt för hästen som tränas av Jean-Michel Bazire men är uppfödd av Stefan ”Tarzan” Melander. Det finns dock två frågetecken som gör att jag inte rankar honom bättre än trea. Innerspåret är något chansartat och även om kusken Romain Congard har kört hästen till seger tidigare så är det inte någon erkänd toppkusk vi har att göra med. Skulle det lösa sig tror jag dock han är med i segerstriden.

2 Eileen både tränas och kört av Romain Derieux. Man hade större förhoppningar på henne i vinter men hon har inte fått det att stämma helt. Senast såg hon ut att vara segerfarlig när hon istället galopperade i början av Vincennes upplopp. Hon har dock levererat fina insatser på Enghien tidigare och löper hon upp till sin kapacitet är hon given bland de fem första.

■ Avslutningsvis tar jag med en annan svensktränad häst, nämligen Jörgen Westholms 12 Rocky Tilly. Senast på Vincennes satt han bara i kön och fick alldeles för långt fram till slut, men klättrade ändå någon placering över upploppet och det såg ut som att formen är fortsatt bra. Han har besökt Enghien en gång tidigare och då slutade det med seger, så att han behärskar banan är det inget snack om. Han blir inte allt för hårt påpassad och är en spelvärd häst att ha med på High Five-lappen.

Rank: 16-7-1-2-12.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset