Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har varit en rolig överraskning men fler behöver producera

Leksand har varit säsongens överraskning så här långt, menar Jonas Amrouni.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Dagens bästa drag hittar jag redan i match ett. 

Ett revanschsuget Rögle möter Djurgården bara två dagar efter senaste mötet. 

I NHL behöver Vancouver höja sig, det finns betydligt mer att ta utav i det laget. Tänkbar spik på kupongen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem  

Spiken

Rögle

Rögle förlorade överraskande hemma mot Djurgården efter sudden i tisdags. Trots att man ledde med två mål räckte det inte till mer än en poäng. För mig är det ingen tvekan om att serieledarna är ett bättre lag än Djurgården.

Skrällen

Växjö

Så länge Växjö fortsätter spela som man gör defensivt kommer man alltid ha chansen att vinna hockeymatcher. Topplaget är alldeles för lågt streckade i nuläget.

MATCH FÖR MATCH

1. Djurgården – Rögle 2

Rögle toppar en haltande tabell. Everberg fortsätter att visa fin form för gästerna. Djurgården har varit väldigt ojämna hela säsongen.

2. Skellefteå – HV 71 1

HV 71 ligger sist i serien och möter ett formstarkt Skellefteå. Ettan kommer dra mycket spel, men ser man till trupperna ska det inte skilja speciellt mycket.

3. Brynäs – Oskarshamn 1

Efter en fin start på säsongen har Oskarshamns form dalat lite. Otroligt viktigt möte i vad som kan avgöra vilka som riskerar att åka ur.

4. Luleå – Växjö X

Toppmöte där två av seriens bästa försvar ställs mot varandra. Den som vinner målvaktskampen blir favorit till att vinna. Luleå är lite för stor favorit just nu.

5. Frölunda – Leksand 1

Leksand har varit en rolig överraskning i årets serie, men man förlitar sig väldigt mycket på förstakedjan. Fler behöver producera om det ska räcka till poäng här.

6. Boston – Philadelphia 2

Flyers har inlett säsongen strålande med tre segrar på fyra matcher. Boston har fortsatt sin stjärna Pastrnak på skadelistan. Även Kase saknas hos gästerna.

7. NY Islanders – New Jersey Devils 1

Devils har några tunga avbräck i Hischier, Bratt och Vatanen. Alla tre spelar en betydande roll i Devils. Islanders har inlett säsongen stabilt.

8. Vancouver – Montreal 1

Vancouver repade sig senast efter några mindre bra insatser. Det här är ett lag som planerar att gå långt i slutspelet. Montreal är fortsatt obesegrade men samtliga fyra segrar har varit med uddamålet.

ANNONS:
Expertens systemförslag: