Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har flera fräcka drag i jakten på miljonerna

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Den engelska fotbollen är tillbaka på kupongen. 

Med 10 miljoner i jackpot så luktar det hög utdelning igen. 

Och det finns flera fräcka drag mot de stora pengarna.

Landslagsfotboll i all ära, men det är så här Stryktipskupongen ska se ut. Visst hade det kunnat vara några fler Premier League-matcher, men å andra sidan är The Championship en ständig källa till skrällar och bra utdelningen. Så jag tänker inte klaga.

Med 10 miljoner i jackpot så finns det alla chanser till miljoner denna lördag. Då gäller det så klart att dragen är fräcka och att de hittar in. Fräckheten bjuder jag på här, resten kan jag tyvärr inte gå i god för. Dags att spänna bågen!

■■ The Championship är fortfarande i sin linda och det kommer hända en hel del med tabellen innan den summeras. Det svenska folket älskar dock sitt tabelltittande där de just nu hittar Bristol City i topp med fyra raka segrar. Ingen överraskning att de streckas upp till klara favoriter i match 4. Tittar man lite djupare på deras prestationer så har de dock fått med sig lite mer än vad de förtjänat. Barnsley å sin sida är raka motsatsen. Sett till antalet målchanser som skapats så är de värda betydligt mer än den sorgliga pinne de skrapat ihop. 

Bolagen sätter helt jämna odds på den här matchen och jag tror de är rätt ute. Barnsley är rejält undervärderade till 25%. Ettan är en riktigt häftig chansspik till supervärde.

■■ Den andra fullpoängaren i The Championship är Reading. Det får vara slut på turen nu. Ser man till det klassiska mätinstrumentet xG (Expected Goals) som visar på hur många mål laget borde ha gjort sett till chanserna de skapat så rankas Reading faktiskt långt ner på den undre halvan. I match 7 rankar både statistiken och jag själv Middlesbrough högre. Nya anfallaren från PAOK, Chuba Akpom, har fått en perfekt start i England med två mål på två matcher. Kan betyda mycket för ett Boro som haft problem framåt. 

Reading är dessutom lite av ett favoritmotstånd, Boro har vunnit sju raka inbördes matcher och kan kliva in med raka ryggar. Ettan till dryga 40% är en spik som går under radarn och banar väg för skrällgarderingar på annat håll.

■■ I skrällväg är det svårt att hålla borta Southampton från kupongen i match 2. Chelsea har inlett ojämnt. Lampard har fortsatt en hel del pussel att lägga för att få alla namnstarka nyförvärv på plats. Southampton är ett lag med hög höjd när de får till det och kan hota topplagen i enskilda matcher. Vann exempelvis här på Stamford Bridge med 2-0 i fjol. Efter hönsgården i försvaret mot Tottenham har defensiven stadgats upp och hållit nollan i två raka vinstmatcher. Och på topp har skyttekungen

Danny Ings visat att han inte är någon dagsfluga. Redan tre mål den här säsongen. Tvåan till 10% åker med tidigt som kupongrensare.

■■ I övrigt är tecken som den alldeles för lågt streckade tvåan på Sheffield W i match 5 och Holmgren-krysset i en på förhand målsnål match mellan Wycombe och Millwall i match 13 givna för mig att plita ner tidigt.

SKRÄLLEN

Huddersfield (match 12)

Det svenska folket tror inte alls på Huddersfield. Tvåan streckas ner mot 10% trots att oddsen säger att Hudds faktiskt ska kunna vinna borta mot Swansea ungefär var fjärde match. Här väntar troligtvis en målsnål kamp som kommer bli betydligt jämnare än vad strecken visar. Tvåan är den värdemässigt bästa skrällen på kupongen.

SPIKEN

Manchester City (match 1)

Det är dags för Pep Guardiola och Manchester City att vända trenden. Bra läge mot ett Arsenal med fortsatt stora skadebekymmer i backlinjen, här är även viktige Tierney borta med covid19. City har vunnit de sju senaste mot Arsenal och ser till råga på allt ut att bli understreckade på grund av den skrala inledningen. Håller sig ettan under 65% är det bara att tacka, bocka och spika.

FAVORIT I FARA

Chelsea (match 2)

Chelsea har ännu inte gjort sig förtjänta av att streckas över 70% mot ett kompetent motstånd som Southampton. Efter en allt annat än solid inledning har Lampard mycket att bevisa. 4-0-vinsten mot Crystal Palace var spelmässigt inte så övertygande som det ser ut på pappret, kan lura det svenska folket att tro att ”det är klart”.

 

ANNONS:
Expertens systemförslag: