Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Har en klar idé i ångestmötet

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det är inte det mest tilltalande utbudet men några pärlor är värda att ta en extra titt på.

Mina ögon landar på ångestmötet mellan Örebro och Degerfors där jag har en klar spelidé!

Dagens bästa spel

Örebro – Degerfors över 2,5 mål i matchen.

Odds: 1,72

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Matchlistan

Värnamo – Falkenberg 1

Det är toppen mot botten som ställs mot varandra när Värnamo tar emot Falkenberg. Gästerna har Norén och Omar avstängda till mötet. Värnamo har varit mer stabila och får också tipset i kväll.

Ålborg – Viborg 1

Nykomlingen Viborg har kryssat i fyra raka matcher. Ålborg går starkt och det är framförallt på hemmaplan vinsterna hämtats. Andersen saknas i hemmalaget. Viborg har Anyembe osäker inför.

Besiktas – Galatasaray 1

Derby i toppen av den turkiska laget. Besiktas jobbiga skadesituation ser allt bättre ut. Laget har haft en dags längre vila inför mötet än Galatasaray. Hemmaplan brukar väga tungt. Svag etta.

Gil Vicente – Braga 2

Brassen Afonso missar mötet för Gil Vicente. Carmo är ett frågetecken till mötet för gästerna. Braga har inte förlorat mot Gil Vicente sedan 2013. Oddset 1,90 på bortasegern gillas, tvåa!

Getafe – Celta 1

Jankto är skadad och nyförvärvet Vitolo för Getafe. Celta har både Fontan och Tapia indisponibla till mötet. Getafe jagar fortfarande säsongens första seger efter nio omgångar! Lutar åt ettan.

Girona – Zaragoza X

Zaragoza har spelat oavgjort i sju(!) raka matcher i ligan. Trots bra spel har man visat upp en oförmåga att kunna avgöra matcher. Girona har inte imponerat, värdet ligger i bortasidan i nuläget.

Boavista – Belenenses 1

Boavista får klara sig utan knäskadade Reisinho. Gästerna har Teixeira och Camacho på skadelistan. Det brukar bli jämna matcher när dessa två lag möts och formen är tveksam hos båda lagen.

BOMBEN

■■ Örebro har fått väldigt dålig utdelning på sina målchanser i ligaspelet. Kvalitetsmässigt är det här inte ett lag som ska ligga under strecket. Nu är pressen större på Örebro än på Degerfors. För gästerna skulle ett kryss inte vara något katastrofalt resultat.

Jag tror att vi kommer få se en öppen match där Örebro går för segern.

■■ Värnamos adelsmärke den här säsongen har varit en stark defensiv. Det är försvarsspelet som tagit laget till förstaplatsen. Det har sett lite sämre ut sedan Villar lämnade för Göteborg men man har ändå lyckats hitta sätt att vinna matcher på.

Falkenberg har sina styrkor offensivt men bortaspelet har varit under all kritik.

■■ Det brukar bli fysiskt och en hel del avblåsningar när klubbarna ställs mot varandra. Bli inte förvånad om vi får se ett rött kort eller två. Noterbart är att bortalaget inte vunnit på de åtta senaste gångerna som lagen mötts.

Besiktas skadeläge är betydligt bättre nu än vad det var för några veckor sedan. Utgångstipset landar hos Besiktas.

SYSTEMFÖRSLAGET

A. Örebro – Degerfors

2, 3, 4 – 0, 1, 3, 4

B. Värnamo – Falkenberg

2, 3 – 0, 1

C. Besiktas – Galatasaray

1, 3 – 0, 1, 3

288 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens spel