Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Öberg slutar före norska stjärnan

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blev en svensk succé i herrarnas sprint under gårdagen och medaljspelet till över fem gånger pengarna satt fint.  

Ponsilouma fick allt att stämma samtidigt som Johannes Thingnes Bö sköt två bom.

Det var det som krävdes för att någon annan än Bö skulle ta hem guldmedaljen.

Gårdagens resultat innebar också att Frankrike och Sverige går om Norge i medaljligan med två medaljer vardera.

■■ Det vi kan ta med oss från herrarnas sprint är att åkstyrkan väger väldigt tungt. Skyttet är inte lika avgörande när man kollar på topplistan. När man letar spel då inför dagens lopp kan det vara värt att ha i åtanke.

■■ Ur ett svenskt perspektiv har samtliga åkare medaljchans, men Hanna Öberg är givetvis den stora favoriten ur ett svenskt perspektiv. Om Elvira Öberg hittar tillbaka till formen hon hade innan jul kan hon också vara med och slåss om medaljerna. Hanna Öbergs bästa chans kommer troligtvis senare i mästerskapet med jaktstart och distanslopp där skyttet blir mer avgörande.

Amrounis tips

Hanna Öberg att sluta före Tiril Eckhoff.

Odds: 2,10

Det strålade inte om Eckhoff i spåret under mixedstafetten. Hon hade problem på vallen och gav överlag inget bra intryck. Hon kommer troligtvis vara snabbare än Hanna Öberg men det räcker med att hon bommar ett skott mer så ska Hanna ha bra chans att komma före.

Julia Simon vinnare.

Odds: 18,00

Julia Simon har visat upp en fantastisk åkform. Hela det franska laget har verkligen toppat formen inför det här mästerskapet. Klaffar det på skjutvallen kan hon vara med och hota om guldet!

Vittozzi att sluta topp 5.

Odds: 5,80

Vittozzi fick avsluta för Italien i mixedstafetten vilket säger en del om hur högt hon värderas internt. Hon stod för en stark avslutning och körde upp Italien några placeringar. Oddset på att hon ska sluta topp 5 ligger i överkant!

Sänds 14.30 i SVT.