Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tog hem Tips-SM: ”Fattar inte – helt sjukt”

För första gången någonsin avgjordes tips-SM utan den vanliga finaldagen. 

Då tog Söderköpingsbon Sergio Pinto hem hela kalaset. 

– Helt sjukt, fattar det inte riktigt själv. Det är svårt att förstå, säger mästaren om SM-titeln.

Det blev en dramatisk upplösning på årets upplaga av Tips-SM. 

Tävlingen, som går ut på att få flest rätt på Stryktipset över sex veckor med en 64-kronorsrad, var nämligen jämn hela vägen. 

När lördagens rad var gjord stod nämligen tre personer, Sergio Pinto, Daniel Hansson och Göran Gustafsson på lika många rätt (52). 

”Det tror jag var receptet” 

Men SM-titeln gick till den förstnämnde eftersom han satt flera spikar under SM-veckorna. Tvåa slutade Daniel Hansson. 

– Det är tredje året jag är med. Vi har ett lag inom jobbet, Södra Promenaden kallar vi oss. Jag la knappt märke till den individuella tävlingen förrän i vecka 4, då fick jag 12 rätt och var plötsligt med i toppen, säger Sergio Pinto till Svenska Spel. 

Segerreceptet enligt honom själv: Våga spika krysset. 

– Lite tur, men sen vågade jag tippa en del spikkryss, det tror jag var receptet, säger Söderköpingsbon. 

De vann lagtävlingen

Vann lagtävlingen gjorde gjorde Alexander Scott, Carl Ackered, Daniel Setterwall, Johan Porsborn och Per Linzander med laget IF Lokomotiv Blackeberg. 

– Lokomotiv är från början ett kompisgäng som har lätt till skratt, vårt långsiktiga mål är att vi en gång ska vinna SM, det har vi nu gjort. Jag tror inget lag vunnit två gånger, så målet för nästa år är klart, säger Johan Porsborn. 

Tidigare har både lagtävlingen och den individuella tävlingen avgjorts i form av en finaldag där de tretton bästa gjort upp i ett quiz – i år valde Svenska Spel att i stället ge vinsten till de som tippat bäst.