Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir svår att välta på torsdag

Foto: MA / MVA Foto

Den högklassiga svenska travsporten rullar vidare. 

Här är några av Eskil Hellbergs vassaste drag under veckan. 

TISDAG: Esprit Sisu jagar revansch

Solänget kör sin första V64-dag för året i kväll. Jag har en spik att bjuda på. 2 Esprit Sisu (V64-6) var betrodd i det V75-lopp som Tae Kwon Deo vann i Örebro. En tidig galopp grusade chanserna. Angle of Attack, Queer Fish och Mr Golden Quick är riktigt bra motståndare, men Esprit Sisu är minst lika bra och tar första årssegern! Spikas på V64.

ONSDAG: Tvillingspel liras på Åby

Linda Sedströms 3 Final Dream har formen på topp och kommer från seger. Han är snabb från start och spetschansen är god i lopp 8 på Åby. Riccardo Bianchi har ett intressant nyförvärv i Zecchinodoro F.K.S. Ett tänkbart scenario i den femte V86-avdelningen är att Final Dream spetsar och i rygg sitter Zecchinodoro F.K.S. Tvillingspel.

TORSDAG: Velten går inte att välta

Klassige 7 Velten Versailles, V64-3 på torsdag på Jägersro, är tillbaka på svensk mark. Han har varit på grund av operation men visade ingen ringrost när han kvalade på 1.13,9 med träningsbalans. Trots att Velten Versailles möter flera bra och formstarka konkurrenter är segerchansen mycket stor. Velten Versailles lämnas ensam på kupongen.

ELITLOPPSLIRET: Earl Simon är hett bud

Elva hästar är klara för Elitloppet. Den återstående kvartetten presenteras till helgen. Jarmo Niskanens fantomhäst Earl Simon segrade i Prix des Ducs de Normandie i Caen på enastående 1.11,0/2450 meter. Flera namnkunniga hästar besegrades och Earl Simon tillhör huvudfavoriterna. Att han är bland de tre spelas till minst tre gånger.