Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är en av världens bästa onlinespelare”

Foto: PRIVAT

Han slutade visserligen tvåa.

Men efter Italian Poker Tours highrollerevent så var det Alexander Roumeliotis som fick de största lovorden.

– Jag insåg att det bästa för mig var att gå all in mycket före floppen eftersom Alex är väldigt duktig på att spela post flop. Han är en av världens bästa onlinespelare, säger vinnaren Marc-Andre Ladouceur till Pokerstarsblog.nu.

Fyra spelare återstod när de återupptog spelet i Italian Poker Tours highrollerevent.

Två av dem var svenskar. Alexander Roumeliotis och Joel Nordkvist.

För den sistnämnde började dessvärre dagen illa då han åkte ut på en fjärdeplats värd drygt 325 000 kronor efter att ha hamnat all in med ess-åtta mot Marc-Andre Ladouceurs ess-dam.

För Roumeliotis gick det betydligt bättre – även om dagen fick ett tråkigt slut.

– Trehandat började Kevin (Schulz) och Alex (Roumeliotis) kriga en hel del och det slutade med att Alex i princip hade alla marker när vi skulle inleda vår heads up, säger Ladouceur till pokerstarsblog.com.

Roumeliotis inledde heads up-matchen om pokalen med ett markerövertag på
1 400 000 mot 500 000. Efter bra spel från svenskens sida inledningsvis var kanadensaren Ladouceur nere på så lite som 300 000. Men sedan vände det.

– Jag insåg att det bästa för mig var att gå all in mycket före floppen eftersom Alex är väldigt duktig på att spela post flop. Han är en av världens bästa onlinespelare, säger Ladouceur som kom tillbaka och vann matchen mycket tack vare sin anpassade taktik.

Roumeliotis fick 750 000 kronor för andraplatsen.

När det gäller EPT San Remo så leder Mustapha Kanit efter dag 1A efter att ha skrapat ihop en stack på 148 000. Bäste svensk är Marcus Nilsson som har 80 600 i stacken. Mikael Andersson (51 400), Christopher Andler (38 400), Martin Jacobson (33 300), Tobias Garp (28 600) och Jesper Winzerling (25 700) är också vidare till dag två.