Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hammers” kan chocka storlaget

Foto: JUSTIN TALLIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det är ingen jackpot den här veckan, däremot är det en mycket spelvärd kupong. 

Det finns gott om svårtippade matcher med en hel del givna spikidéer. 

Båda storklubbarna i Premier League kommer dra spel men ingen har någon helt lätt uppgift på papperet. Ser vi en ensam vinnare?

 

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem

ANNONS: Lira andelsspel med vassa experterna 

ANNONS: Rygga midweek-kungens system – köp en andel

SPIKARNA

3. LUTON–BRENTFORD 2

Luton har dragit mycket spel tidigt. Laget tycks ha blivit lite av en ”spelarnas favorit” efter att man presterat bra på kupongen senaste månaderna. Här ställs man dock mot för tufft motstånd. Supervärde i spiktvåan!

10. WYCOMBE–SHEFFIELD WEDNESDAY 2

Sheffield har inte imponerat på något sätt hittills men det finns mer att ta utav där. Det gör det inte i Wycombe. Man är inte mycket bättre än laget visat upp hittills. Två mål efter sju omgångar är helt enkelt för dåligt.

11. BARNSLEY–WATFORD 2

Barnsley leverar offensivt men bjuder också på en hel del bakåt. Mot ett lag som Watford med en rutinerad trupp som varit med och känt på spel i Premier League blir man straffade. På hemmaplan vill Barnsley vara spelande och försöka passa sig fram till chanser. Watford blir sylvassa i kontringsspelet. Gjutet spikförslag för mig.

SKRÄLLARNA

1. LIVERPOOL–WEST HAM 1X2

West Ham har redan plockat poäng mot City, Leicester och Spurs. Liverpool saknar Van Dijk i backlinjen och har flera balansspelare på mittfältet uppskrivna som tveksamma till spel. Ettan känns inte helt given för mig.

2. BURNLEY–CHELSEA 1X2

Chelsea har varit väldigt ojämna i sina prestationer under starten av säsongen. Om man inte kommer i hundra procent här så blir det inte mer än maximalt en pinne. Fint värde i ett frenetiskt kämpande Burnley.

9. STOKE–ROTHERHAM 1 2

Det är svårt att veta vart man har Stoke. På papperet ska det vara en klar seger men prestationerna har minst sagt varierat. Rotherham kommer från en moralhöjande seger i veckan. Hur jag än vrider och vänder på det så går det inte att köpa Stoke som en favorit värd att spika om streckningen klättrar upp över 60%.

 

ANNONS: Spela Expertens 1024-raderssystem

 

MATCH FÖR MATCH

1. LIVERPOOL–WEST HAM

Svajigt Liverpoool! Liverpool ställde upp med B-laget i veckans Champions League. Det räckte till seger ändå och man har utvilade spelare till det här mötet. Van Dijk återfinns fortsatt på skadelistan. Det har kommit nyheter om att Antonio dras med en känning och är osäker till spel för West Ham. Han har varit lagets bästa spelare under inledningen av säsongen. Spännande skrälläge!

2. BURNLEY–CHELSEA

Spelvärd hemmagardering. Burnley har blivit mer likt sig själva efter att Tarkowski kom tillbaka i backlinjen igen. Man var så när på att snuva Tottenham på segern i måndags om inte Kane hade räddat bollen på mållinjen. Chelseas unga anfall känns något tunna när man ställs mot Burnleys fysiska spel på Turf Moor. Noterbart att Mee ännu inte tillbaka från skada hos hemmalaget.

3. LUTON–BRENTFORD

Kupongens bästa spik! Luton har inte sett lika stabila ut på slutet och i veckan tappade man en 1-0-ledning hemma mot Nottingham trots att man var en man mer. Känslan är att laget kommer börja dala i tabellen när som helst. Brentford har vissa svagheter defensivt men offensivt fortsätter man producera och med Toney på planen är det mer eller mindre målgaranti. Prisvärd spiktvåa!

4. MIDDLESBROUGH–NOTTINGHAM

Försvarsstarkt Boro. Middlesbrough saknar fortsatt Ashley Fletcher offensivt och målskyttet fortsätter att vara ett problem. Formmässigt finns det inte mycket att klaga på hos hemmalaget som gått sju raka matcher utan förlust. Nottingham har en hög högsta nivå och överlag ett bättre spelarmaterial än Middlesbrough. Gästerna saknar Bachirou, Blackett, Grabban och Ioannou.

5. MILLWALL–HUDDERSFIELD

Tidig gardering. Millwall ligger trea i tabellen just nu men man kan med gott samvete konstatera att klubben överpresterat hittills sett till statistiken. Offensivt har man svårt att skapa något på egen hand som inte är fasta situationer. Här kommer man troligtvis tvingas till att bli spelförande. Huddersfield har stundtals sett riktigt dåliga ut men ska ses med goda chans till poäng här.

6. PRESTON–BIRMINGHAM

Svagt Birmingham. Birmingham gjorde fler än ett mål för första gången den här säsongen när man besegrade Huddersfield i veckan. Det mest anmärkningsvärda från den matchen är att Birmingham endast mäktade med 24% av bollinnehavet på hemmaplan. Preston har en hög högsta nivå och letar man spikar är ettan ett alternativ. Vi får se vart procenten på tvåan, allt under 55 spelas.

7. SWANSEA–BLACKBURN

Fördel Swansea. Swansea körde över Stoke totalt i veckan. Slutsiffrorna skrevs till slut bara till 2-0 men det borde varit mer med lite bättre skärpa framför mål. Noterbart att senaste tio åren har bortalaget aldrig vunnit när dessa två klubbar möts. Swansea har skador på Byers och Gibbs-White. Blackburn saknar Dack, Bennett och Travis. Jag lutar mot ettan men plockar med krysset.

8. QUEENS PR–CARDIFF

Tidig garderingsmatch. Det är förvånande att så pass mycket av de tidiga pengarna landat på QPR. Jag har det som helt jämnt och väljer att pensla på tidigt. QPR har inte fått till det offensivt den här säsongen. Cardiff är stabila men saknar spetsspelare som kan avgöra jämna matcher. Gästerna får klara sig utan Benkovic, Cunningham och Vassell. QPR har Amos och Dicke borta.

9. STOKE–ROTHERHAM

För stor favorit! Stoke kommer från en svag insats i veckan. Det vimlar av talang i Stoke och stundtals har man levt upp till förväntningarna den här säsongen. Det ser dock ut som att ettan kommer landa runt 70% vilket inte är befogat. Rotherham har rustat truppen under sommaren och är bättre än många spelare tror. Vill man ha ett miljondrag så är tvåan här en het kandidat.

10. WYCOMBE–SHEFFIELD WED

Harmlöst Wycombe. Wycombe gick fem matcher utan att göra mål, sen kom första målet och i matchen efter kom första poängen. Så nu borde väl första segern komma? Njae, Wycombe håller inte The Championship-klass någonstans och ska vara glada om man inte är borträknade redan vid juluppehållet. Sheffield har inte imponerat men det finns talang och kvalité i laget. Bra spikidé!

11. BARNSLEY WATFORD

Unga Barnsley räcker inte till. Med majoriteten av truppen i ålderspannet 20-25 är det förståeligt varför Barnsley är så pass ojämna. Det är roligt att kolla på och är nästan alltid målgaranti men det ger inte segrar. Watford har haft stor omsättning i truppen med många spelare som lämnat och en hel del som kommit. När det väl sätter sig spelmässigt är Watford ett lag för Premier League - spik!

12. BOURNEMOUTH DERBY

Falsk spik. Bournemouth vann i veckan och stod återigen för en bra insats. Segern innebar sjätte raka matchen utan förlust. Det har dock blivit en del kryss och sett till truppen har Derby underpresterat hittills. Det går att argumentera för att Derby ska ha bra chans här. Hemmalaget saknar dessutom viktige Lerma på mittfältet. Många spelare kommer välja att spika ettan här - gardera.

13. ÖSTER–HALMSTAD

HBK är för starka. Med fem omgångar kvar av serien måste Öster börja plocka poäng på Jönköping om det ska bli något kvalspel. Just nu skiljer det tre poäng så man har inte råd att kryss. Halmstad radar upp segrar för stunden trots att man tappade sin skyttekung under hösten. Nyförvärvet Lundevall är avstängd till det här mötet för HBK. Fint spelvärde i tvåan, tidig spik.

ANNONS:
Expertens systemförslag: