Halmstad har toppchans till tre nya poäng – tippas

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF ska ladda om efter förlusten i Sundvall i fredags. Nu väntar kvalspel till Champions League och MFF har toppchans hemma mot isländska Vikingur.

Halmstads BK tappade 10 till förlust mot Trelleborg i omstarten efter avgörande på stopptid. nu väntar ett förstärkt Jönköping på hemmaplan.

HBK tar sig samman och levererar?

Matchlistan

Malmö FF-Vikingur 1

Malmö FF vann lite turligt efter sent avgörande mot Helsingborg. Senast blev det förlust och det var inte rättvist, bland annat hade MFF flera bollar i stolpen. Vikingur besegras hemma.


Halmstad-Jönköping 1

Halmstads BK spelade inte bra mot Trelleborg men var ändå nära att vinna matchen. TFF kvitterade sent och avgörandet kom på stopptid. Södra har en ny forward i Assad Al Hamlawi.


Örgryte-Örebro 1

Örgryte är märkligt nog fortsatt segerlös. Det finns kvaliteter hos sällskapet och nu måste segrarna börja ramla in annars blir det degradering. Örebro fick nya skador mot Landskrona. Etta?


Ballkani-Zalgiris 2

Svår match. Ballkani behöver sannolikt ett bra resultat på hemmaplan för att gå vidare i Champions League-kvalet. Zalgiris har nog den högre kapaciteten. Utgångstvåa, men underspelet är bättre?


Lech Poznan-Qarabag 1

Lech Poznan har tappat Jakub Kaminski till Wolfsburg. Mikael Ishak gjorde 18 mål i fjol. Det är osäkert om Bartosz Salamon spelar. Marko Jankovic är redo för debut i Qarabag. Utgångsetta.


The New Saints-Linfield 1

The New Saints har erfarenhet av kvalspel och ett bra resultat på hemmaplan behövs inte returen på ogästvänliga Windsor Park. Hemmalaget tippas men spelas inte.


Shamrock Rovers-Hibernian 1

Shamrock Rovers leder sin serie i Irland med marginal och har visat bra form en länge tid. Defensiven bjuder inte på mycket. Hibernian slår ur underläge och har svår uppgift framför sig. Etta.


Shkupi-Lincoln 1

Shkupi var i en klass för sig i Nordmakedonien och vann serien överlägset. Man har värvat flera spelare under sommaren och behöver kanske tid på sig. I kraft av hemmaplan får man tipset.

Bomben 1

A. Malmö FF–Vikingur

2, 3, 4, 5–0

B. Örgryte–Örebro

1, 2, 3–0, 1

C. Halmstad–Jönköping

1, 2, 3–0, 1

144 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här