Givet tips på guldtippat England i EM-premiären

Foto: MOLLY DARLINGTON / REUTERS BILDBYRÅN

Sommarens EM-slutspel inleds i dag när värdlandet England möter Österrike. The Lionesses har ett jättebra lag och är mångas favorit till guldet.

Österrike besegras stort i öppningsmatchen?

Matchlistan

Bodö/Glimt-Klaksvik 1

Efter flera raka segrar och trots kvittering i den sjunde stopptidsminuten och spel med en man mer förlorade Bodö/Glimt mot Odd. Nu gäller det att skaka av sig förlusten. Ettan är mycket stark.


HJK-RFS 1

Efter tre raka nederlag kom HJK tillbaka starkt mot Kups. Några byten fick fart på laget och kvittering kom på straff. Nu blir det starkast tänkbara startelva och fördelen av hemmaplan avgör? Etta.


Zrinjski-Sheriff Tiraspol 2

Sheriff Tiraspol blev utslaget av AIK för tre år sedan. Klubben har dominerat de senaste åren i Moldavien och bör gå vidare till nästa omgång. Runt dubbelt på tvåan är ett godkänt odds.


Maribor-Soligorsk 1

NK Maribor har vunnit sex ligaguld de senaste sju åren i Slovenien och man har stor erfarenhet av kval till de europeiska ligorna. Lottning blev lämplig och segerchansen är god på hemmaplan.


Slovan Bratislava-Dinamo Batumi 1

Slovan Bratislava har fostrat många talanger som Marek Hamík, Robert Vittek, Stanislav Varga med flera. På hemmaplan är man bra stöd och utgångstipset mot Dinamo Batumi är givet.


England-Österrike 1

England är favorit att vinna dam-EM på hemmaplan och är befogad storfavorit i öppningsmatchen. Österrike får svårt att stå emot guldfavoriten. Ställer inte premiärnerverna till det blir det klar seger.


Colon-T. Cordoba 1

Colón tappade segern i bortamatchen med några minuter kvar att spela. Defensiven är stark och man har ett rätt bra utgångsläge inför hemmareturen. Utgångsetta i en förmodad jämn match.


Rivere Plate-Velez Sarsfield 1

River Plate är inne i bra period förlusten till trots borta mot Velez Sarsfield. Lucas Jansons straffmål efter en kvart blev matchens enda mål. På hemmaplan vänder River Plate på matchserien?


Bomben 1

A. England–Österrike

2, 3, 4–0

B. Palmeiras–Cerro Porteño

1, 2–0, 1, 2

C. Colón–Talleres

0, 1, 2–0, 1

108 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här