Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna vinsten – kammar hem 964 miljoner kronor

Rekordet i Sverige är 561 miljoner kronor är – i Finland vann någon 964 miljoner kronor under fredagen.
Pierre Johnsson, vinnarambassadör, Svenska Spel.
Foto: Niji

Grattis, Finland.

Under fredagen landade storjackpoten på Eurojackpot i vårt östra grannland, skriver Ilta-Lehti. 

Kupongens värde? 964 miljoner kronor. 

Det vankades maxutdelning på Eurojackpot under fredagen.

En lycklig vinnare kunde kamma hem hela 90 miljoner euro, 964 miljoner kronor, vid händelse av att vara ensam med alla rätt.

– När det väl smäller till första gången så kan det bli lite av att proppen går ur och fler jackpots faller ut. Vi har ju ingen aning om när det sker nästa gång, men visst vore det fantastiskt om vi kunde få dela ut nästan en miljard kronor till en jackpotvinnare nu i helgen, sade Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

Så blev också fallet.

En kupong som lämnades in i Finland kammade hem samtliga rätt och en stor påse pengar.

Eurojackpotvinst till Finland – 964 miljoner kronor

Maxjackpoten på 90 miljoner euro har hamnat i Finland en gång förut: i februari 2018.

I mars utdelades den största svenska Eurojackpotvinsten någonsin då ett par från Närke plockade hem drygt 561 miljoner kronor.

– Jag är helt väck i skallen och tror inte att det som händer är sant. Du får ursäkta, men jag går bara runt här i rummet, sade mannen i paret efter vinsten.

– Sover jag, eller är detta en dröm? Jag går runt här som en salig ande och frågan är om min fru kommer att tro mig när hon får höra om detta. Hur mycket hade vi vunnit sade du? fortsatte han.