Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyndet kan vara ett bra kaptensval nu

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Seriens bästa så sakteliga ta form och lagens positioner sätter sig allt mer. 

Tidiga guldkandidaterna Malmö, AIK och framför allt Djurgården är lag som kommer plocka väldigt mycket poäng.

Vi kan också konstatera att det kommer bli svårt att klara sig utan Witry i Djurgården och Johan Larsson i Elfsborg om man vill gå långt i årets Fantasy-säsong. 

Backarna är involverad i det mesta offensivt för deras respektive lag.

■■ Inför veckans omgång har jag ringat in Malmö, Mjällby och Örebro. Jag räknar med att vi får se en höjning från både Malmö och Örebro. Mjällby har en passande uppgift på hemmaplan mot ett Östersund som överpresterat under inledningen av säsongen.

Veckans kaptener

Anders Christiansen Pris 12.2

Christiansen är spelmotorn och ledaren som ska få i gång det här MFF. Han har redan producerat poäng i massor och i en match mot ett Varberg där man kommer dominera spelet på hemmaplan finns goda chanser till ytterligare mål eller assist. Det skadar inte heller att han är Malmös straffläggare.

Jacob Bergström Pris 6.5

Jacob Bergström är Mjällbys centrala anfallsvapen. Han har spelat 90 minuter i samtliga matcher hittills. Förra omgången hittade han äntligen rätt mot Degerfors med säsongens första mål. I en match där Mjällby förväntas göra mål framåt är Bergström ett bra och billigt alternativ på kaptensposten.

Veckans fynd

Eric Björkander Pris 5.0

Björkander är en lugn och spelskicklig mittback. Han har fått med sig defensiva bonuspoäng i samtliga matcher han spelat. Mjällby har ett stabilt försvar och hemma mot Östersund finns goda möjligheter för ännu en nolla. Till 5,0 är han ett fynd som en stadig poängplockare.

David Seger Pris 6.0

David Seger har inte fått det att lossna ännu den här säsongen. Det beror mycket på att Örebro som lag inte fått det att lossna. Han är en stor del i deras offensiv och är allt som oftast inblandad när Örebro skapar målchanser.