Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förstärkt Örebro är en vettig spik

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Nyckeln på dagens kupong blir att avstå hemmafavoriterna.

Två av tre måste bort om det ska bli någon utdelning att prata om.

Jag plockar fram min spik i Allsvenskan.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

Spiken

Örebro

Örebro har gått sett betydligt bättre ut sedan Hamad och Besara kom in i laget. Det är framför allt på hemmaplan poängen ska tas. Varberg har inte presterat lika bra på konstgräs den här säsongen.

Skrällen

Vasalund

Sundsvall har varit så otroligt dåliga spelmässigt genom hela säsongen. Det är endast tack vare den individuella kvalitén som finns i truppen som laget inte ligger sämre till än vad man gör. Det är en viktig match för Vasalund i bottenstriden.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader

Match för match 

1. Everton – Burnley 1

Everton hade problem mot sämre lag på hemmaplan förra säsongen, men Burnley har sett riktigt svaga ut under inledningen. Delph saknas medan Davies och James är tveksamma till spel. Calvert-Lewin ser dock ut att kunna vara med.

2. Mjällby – AIK 2

AIK har smugit med i toppen och har chans att ta hem guldet om allt vill sig väl. Trots att Mjällby värvat en hel del under sommaren så har anfallet fortsatt varit knackigt.

3. Elfsborg – Häcken 1

Häcken saknar både Lindgren och Friberg. Det är tunga tapp i centrallinjen som kommer att påverka deras defensiv. Elfsborg har sett oförskämt bra ut och får också utgångstipset.

4. Örebro – Varberg 1

Varberg brister defensivt och mot ett offensivt orienterat Örebro kan det innebära problem. Jag sätter även frågetecken kring gästernas spel på konstgräs. Tänkbar spiketta!

5. Vasalund – GIF Sundsvall 2

Sundsvall har haft en tung andra halva av säsongen. Skadorna har kommit frekvent både på mittfältet och backlinjen. Det här är en nyckelmatch för båda lagen i tabellen. Tidig gardering!

6. Getafe – Elche 1

Getafe har värvat väldigt smart inför den här säsongen trots en låg budget att jobba med. Nu saknas visserligen nyförvärvet Vitolo på grund av skada, men det finns tillräckligt med kvalité i truppen för att slå Elche hemma ändå.

7. Granada – Real Betis 1

Real Betis har ett spännande lag på gång men man dras med en del skadeproblem. Det är aldrig enkelt att åka till Granada och plocka hem tre poäng. Värdet ligger i hemmasidan.

8. Bologna – Hellas Verona X

Det är två jämnt matchade lag som behöver poäng i en förväntad bottenstrid. Gästerna har Ceccherini på skadelistan. Jag utgår från krysset och bygger vidare kupongen därifrån.