Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formstarka Leksand får mitt tips på bortais

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Formstarkt Leksand sticker ut på oddsmarknaden.

Jämna matcher på Bomben och 463 000 kr i potten.

■■ Det finns några lag som ska försöka spela sig ur djupa formsvackor under torsdagen. Växjö ser ut att sakna stjärnorna Calof och Rosén. Laget har haft det förtvivlat svårt att vinna och avsaknaden av den typen av spelare skulle skada vilket lag som helst i SHL.

Både Malmö och Djurgården har redan tryckt på panikknappen en gång den här säsongen men frågan är om det räcker.

■■ Dagens bästa spel hittar vi i formstarka Leksand borta mot Örebro. Hemmalaget har lite skadeproblem på backsidan och ställs mot ett Leksand som öst in mål senaste matcher. 

Gästerna har gjort 15 mål på tre senaste matcherna.

■■ Bomben är intressant med Oskarshamn mot Djurgården som den mest svårbedömda på förhand. Om lagen fortsätter på inslagen väg ska Oskarshamn vinna enkelt men hockey är aldrig riktigt så enkelt. Jag tror att vi får se en relativt målsnål match med mycket kamp.

Även i Färjestad mot Skellefteå talar mycket för en jämn tillställning. Värdet ligger i höga Leksand-mål på kupongen!

Matchlistan

Färjestad – Skellefteå 2

Färjestad gjorde en bra match mot Leksand men föll ihop sent trots ledning i den tredje perioden. Skellefteå stod för en klinisk uppvisning i försvarsspel mot Linköping. Gästerna har varit jämnare.

Linköping – Växjö 2

Svårbedömd match då båda lagne befinner sig i en formsvacka. Växjö kan ändå ta med sig vissa delar av matchen mot Luleå då spelet såg bättre ut. Calof, Rosén och Nättinen är osäkra för Växjö.

Luleå – Frölunda 1

Frölunda har dragits med en del skadeproblem i truppen den senaste tiden vilket påverkat resultaten. Det blev förlust efter straffar hemma mot Oskarshamn förra omgången. Svag etta.

Örebro – Leksand 2

Örebro ser ut att sakna nyckelspelare Rissanen till kvällens möte. Backen klev av skadad i övertidsförlusten mot Brynäs. Leksands frejdiga offensiv har levererat senaste matcherna - fin tvåa!

Oskarshamn – Djurgården 1

Allting talar för att Oskarshamn ska fortsätta på den inslagna vägen mot ett skadedrabbat och formsvagt DIF. Oskarshamn har radat upp segrar på slutet, men 1,81 känns iskallt på ettan.

Rögle – Brynäs 1

Rögle fick in stjärnbacken Gelinas i laget men det hjälpte inte mot Timrå. Det blev förlust efter straffar trots kvittering i slutsekunderna. Timoshov gjorde sina första två mål för Brynäs förra matchen.

Timrå – Malmö 1

Timrå har burit titeln som SHL:s krislag under större delen av säsongen men nu har Malmö axlat den rollen. Gästerna har blivit nollade i två raka matcher och spelet har inget fungerat alls. Vidöppet!

Manchester United – Arsenal 2

Kolasinac och Xhaka saknas för Arsenal medan Saka är osäker till spel. Arsenal har radat upp fina resultat under en längre tid och United spelstil bör passa gästerna väldigt bra. Spelvärde i tvåan!

Dagens bästa spel

Örebro – Leksand 2

Odds: 2,86

ANNONS: Lämna in expertens spel

Trippeln

1. Örebro – Leksand 2

Odds: 2,86

2. Rögle – Brynäs 1

Odds: 1,57

3. Färjestad – Skellefteå 2

Odds: 2,77

Trippelodds: 12.43

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Bomben

A. Örebro – Leksand

1, 3 – 4, 5, 6

B. Färjestad – Skellefteå

2, 4 – 2, 3, 5

C. Oskarshamn – Djurgården

2, 5 – 0, 2, 3

216 rader

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset