Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Form och material talar för MFF-vinst

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Matchkupongen börjar så sakteliga fyllas på igen efter uppehållet. Vi spelare har en hektisk sommar framför oss med näst intill samtliga storligor i gång.  

Framförallt är Allsvenskan tillbaka efter helgens premiäromgång. Helsingborg såg riktigt risiga ut och statusen kring Granqvist är fortsatt osäker då han inte kunnat träna på grund av sjukdom. 

Ettan i Kalmar tillsammans med hemmasegern i Mjällby är två starka favoriter i den svenska bollen.  

I Spanien lockar målspelet emellan Real Madrid och Valencia. Det brukar bli målrika tillställningar när dessa två lag möts. Sett till hur Reals defensiv såg ut mot Eibar är det ingen vild gissning att vi får se ytterligare mål i kvällens drabbning.

Häcken – Malmö FF 2

Vi kan nog inte förvänta oss någon målfest när dessa två lag möts. Det är två av seriens mest välorganiserade försvar som ställs mot varandra. Form och spelarmaterial talar för MFF-seger.

Kalmar FF – Helsingborg 1

Helsingborg såg direkt svaga ut i sin premiär mot nykomlingen Varberg. Kalmar stod upp bra borta mot Peking. Beslut tas sent om Granqvist kan spela eller inte för Helsingborg, utgångsetta.

Mjällby AIF – Falkenberg 1

Falkenberg stod upp bra mot Häcken och ska inte skämmas för poängen laget fick med sig. För Mjällby är det här en tidig nyckelmatch om man ska hålla sig kvar i år. Oddset på ettan lockar!

Östersund – Sirius 1

Det var spel mot ett mål i Östersunds premiär borta mot Hammarby. Det fanns ändå ljusglimtar att ta med sig. Båda lagen förväntas slåss för sitt kontrakt. Öppet på förhand, knapp etta på raden.

Varberg – IFK Göteborg 2

Skytteligavinnaren i fjolårets Superettan visade att formen är väl bevarad från fjolåret. Seljmani stod för två kassar när Varberg skrällde borta mot HIF. Göteborg behöver höja sig rejält efter senast.

Alavés – Real Sociedad 2

Isak har blivit förpassad till bänken inledningvis efter uppehållet till förmån för Willian José. Alavés har sin förstemålvakt Pacheco avstängd efter hjärnsläppet senast. Trist odds på tvåan.

Midtjylland – Bröndby 1

Det är inte alls förvånande att Midtjylland kliver ut som så pass stora favoriter här. Bröndby hade svårt att freda sig mot Århus på hemmaplan förra omgången. Det blir inte lättare ikväll...

Real Madrid – Valencia 1

Zidane gick ut och kritiserade lagets insats i den andra halvleken mot Eibar. Laget ledde redan med 3-0 och kunde vinna enkelt ändå, men man behöver spela bättre om det ska bli tre poäng nu.