Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fördel Brynäs mot Leksand

Jonas Amrouni tror inte på Max Veronneaus Leksand.
Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tidig gruppfinal när Gent tar emot Djurgården. 

Ett offensivt Gent talar för en målrik tillställning.

Ettan ställs mot tvåan i gruppen när Gent tar emot Djurgården. Djurgården har skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge i och med segern hemma mot Molde förra omgången. Poängtappet borta mot Shamrock vill man med all säkerhet bara glömma. Den här gruppen kommer troligtvis att handla om just Gent, Djurgården och Molde. 

Gent är ett offensivt lag med svagheter i den defensiva organisationen. Man hade stora problem i bortamatchen mot Molde och ska tacka Moldes ineffektivitet för att det inte blev förlust i den matchen. Gent ska vara det bättre laget på pappret men med deras nuvarande form är Djurgården långt ifrån chanslösa. Jag tror på en öppen tillställning med ett Gent som vill framåt och kontrande Djurgården. Gent senaste match i ligan innehöll sju mål. Över 2,5 mål i matchen plockas till oddset 1,92.

Det ligger 300 000 kr extra i potten på kvällens SHL-Bomben vilket ökar spelvärdet markant. Det är fortsatt tidigt på säsongen och svårlösta matcher men jag räknar med att Brynäs studsar tillbaka i prestigemötet mot Leksand efter två sämre insatser. Frölunda har redan vunnit mot Växjö en gång den här säsongen och får gälla som favorit även om oddsbolagen tycker annorlunda. Färjestad har fördelen av att Rögle fick spela en förlängning i tisdagens CHL och fått resa till Karlstad sedan dess.

Matchlistan

Brynäs – Leksand 1

Brynäs ska försöka studsa tillbaka efter två raka förluster där man släppt in totalt tolv mål. Det är derbystämpel på det här mötet med mycket känslor. Leksand har inte övertygat defensivt.

Färjestad – Rögle 1

Rögle hade en betydligt tuffare match i veckans CHL då man vann efter förlängning. Färjestad vann utan att behöva förta sig mot Krakow. FBK har inte behövt resa inför mötet, svag etta.

Växjö – Frölunda 2

Lagen har redan ställts mot varandra en gång den här säsongen. Då vann Frölunda rättvist på hemmaplan med 3-1. Gästerna har mer spets i sitt powerplay. Värdet ligger i bortasidan.

Gent – Djurgården 1

Gent har inte imponerat nämnvärt på slutet. Man hade enorma problem med Molde i bortamötet, ett lag som Djurgården besegrade. Gent ska vara favorit men 1,72 på ettan är för lågt...

Arsenal – Bodö/Glimt 1

Arsenal fortsätter att rada upp segrar och ser väldigt bra ut. Man har en bredd i truppen som inte funnits tidigare säsonger. Bodö/Glimt har fått matcha nyckelspelarna hårt på slutet. Sund etta!

Roma – Real Betis 1

Darboe, Karsdorp och Wijnaldum är borta för hemmalaget. Betis saknar Sabaly, Juanmi och Camarasa. Det är två jämna lag men Roma har inte fått det egna spelet att lyfta. Favorit i fara!

Braga – R.Union SG 2

Machida och Eckert Ayensa missar mötet för belgarna. Braga kommer från en tung förlust mot Porto i helgen. Union jagar sin fjärde raka seger. Deras kontringsspel håller hög klass - värde.

Freiburg – Nantes 1

Freiburg har åtta raka matcher utan förlust och befinner sig i toppen av Bundesliga. Defensivt har det sett riktigt bra ut. Nantes går in till mötet med svag form och saknar en handfull spelare.

Dagens bästa spel

Gent – Djurgården: Över 2,5 mål.

Odds: 1,92

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 

Bomben

A. Brynäs – Leksand

2, 4, 5 – 2, 4

B. Färjestad – Rögle

1, 3, 5 – 0, 2

C. Växjö – Frölunda

2, 3 – 3, 4, 5

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset