Flyttade för kärlekens skull – vann poker-SM

Publicerad

Hon flyttade till Sverige för kärlekens skull.

Nu är hon svensk mästare i omaha – efter att ha besegrat 661 andra spelare och vunnit 71 363 kronor.

– En resa får det bli, säger vinnaren som vill förbli anonym.

Det andra eventet under Svenska Spels SM-månad avgjordes tidigt i går morse. Spelformen var omaha 5-manna och efter ett tufft finalbord var det användaren "Snarlik" som till slut stod som segrare.

– Jag är en tjej från Kina. Kärleken förde mig till Sverige, berättar kvinnan som förklarat för Svenska Spel att hon inte vill vara anonym.

Att berätta lite om sig själv har hon dock inga problem med.

– Jag är uppvuxen med mahjong och andra kortspelsvarianter som inte spelas här. Min man introducerade mig för poker för sju-åtta år sedan. Men jag spelar inte så ofta. Det är ett par timmar i månaden som mest, säger hon.

• Hur har du lärt dig spela så bra?

– Jag ser mig inte som bra. Jag hade väldigt mycket tur på vägen. Jag och min man gillar båda poker och vi diskuterar ibland olika händer. Det har jag lärt mig mycket av.

• Du vann 71 363 kronor. Ska du göra något speciellt med pengarna?

– En resa får det bli. Min man hälsar att han vill att det ska bli en fotbollsresa, men det var ju inte han som vann. Vi får se var det bär av.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag