Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flaggskeppet Stryktipset är populärare än någonsin

Stryktipset i sin nuvarande tappning firar 50 år. 

Fick min jungfrusil på tipset hos min dagmamma, Bettan på 70-talet. 

Hennes man, Göte, var truckförare på ICA Hakon. 

På tisdagar slutade han alltid tidigt och hade med sig en bunt kuponger hem.

Jag var den enda av barnen som fick vara i vardagsrummet. Det var vår spelstuga. Efter mellanmålet tog Göte fram den urklippta tabellen från måndagstidningen, packade med sin trucktumme stenhårt ner Borkum Riff i sin pipa och gav mig en BIC kulspetspenna med knapp på sidan och änden. 

Det stod ”Niklas” på den. 

”Då ska vi se. 4:an mot 11:an, säker etta”. Han tände sin pipa och det småfräste om den fuktiga tobaken. Han skrockade till. ”Laget som ligger sist mot tvåan, vad tror du?”. 

Jag jobbade mer kontroversiellt. Hade en tärning där 1-2 var etta, 3-4 kryss, 5-6 bortaseger och så kompletterade jag med tre halvgarderingar. Dumheter, sa Göte. Hans engelska var inte på topp och jag fick genant korrigera lagnamnen när det senare snackades engelsk fotboll med polarna.

■ ■ ■

På den tiden var startelvor och senaste nytt rena flamset. Systemen skulle in på torsdag eftersom de med postsäckar skulle till Tipstjänst. Nu när jag tänker efter så undrar jag om inte Göte bokade mina system. 

Jag fick alltid karbonkopian på min kupong innan han gick till ombudet…

■ ■ ■

Många sena kvitteringar och sömnpiller till Tipsextramatcher har flutit under broarna sen dess. Dock verkar det som Stryktipset går en ny renässanstid till mötes. Det gamla flaggskeppet är populärare än någonsin och 2018 avslutades med 42,3 miljoner i rekordomsättning.

Men på vad och hur vill sportspelintresserade spendera sina pengar 2019 och framåt?

Spelbeteende hos de olika kundgrupperna kommer skilja sig mer och mer även fast proffs och underhållningsspelare kommer simma i samma speldamm:

SÅ GÖR DU SOM PROFFS:

Fullt fokus på Systembyggnad och Insatsoptimering och mindre tid på lopp- och matchanalyser. 

Kunskapen kommer ligga i hur man matematiskt gör system bättre och bättre på V75 och Stryktipset. Huvudregeln är att spela mot resten av omsättningspotten och ta bort alla rader som är överstreckade, det vill säga ger låg utdelning. 

Går inte ta rygg på varje spelidé man får in på skärmen. En hagelsvärm på 5-6 lagda spel en lördag ger i bästa fall ett nollresultat. Här gäller det gå över till sniperammunition och selektivt välja ett, max två spelobjekt. Strategiskt är det ju gammal skåpmat, nyheten ligger i hur insatsen ska fördelas på de nya handikappoddsen. -0.25, -0.5 eller -1 alternativ plushandikapp. Här kommer det skilja mycket bland proffsen på årsbasis. Samma gäller ju hur man kompletterar sitt riskmanagement med livespel.

SÅ GÖR DU SOM HOBBYSPELARE:

Inser att spelbolagen lagt alla sina resurser på att via statistik- och automatiserade system ha helt korrekta odds för Top 5-ligorna i Europafotbollen. Kommer i stället lägga fokus på 2-3 lägre ligor, eller till och med annan sport. Ja, lägre insatser, men här går det fortfarande ha en bättre vinstprocent på sina spel.

UNDERHÅLLNINGSSPELARE: 

Spontan- och sportsbarspelarna. Lägger sporadiska spel och gör det i socialt syfte med polare. Orkar inte hänga med i informationsflödet, men vill kanske ändå ha egen input. Nyheten blir ju att digitaliseringen och direktstatistiken kommer öppna för nya spelformer där man spelar på enskilda spelare mot andra spelare. De stora namnen känner alla igen. Typ Hazard mot Salah, antal slagna passningar, antal meter under match och så vidare. Här är ju amerikanska fotbollens Super Bowl föregångaren.

Men det generella beteendet för den spelande svensken kommer ju i framtiden vara likt den resande svensken. Charterresan och grisfesten är ett minne blått. Man väljer reguljärflyg, eget hotell, cityresa och exotisk resa till Asien på vinterhalvåret. Samma blir det med spel, man pickar ut lite olika nya spelformer och kanske inte är så bolagstrogen man varit tidigare nu när det blivit en friare spelmarknad.

Befintliga spelprodukter och framtidsutsikter på den licenserade marknaden:

Den största nyheten om den nya spelmarknaden i Sverige kommer, med största sannolikhet, vara att det blir begränsad möjlighet för spelbolagen att marknadsföra sig. 

Italien är först ut på banan att förbjuda spelreklam och i Storbritannien delas det ut dryga böter för aggressiv marknadsföring av spelbolag. 

Stöttepelarna blir god kundservice, ha det bästa spelprodukterna, för alla åldersgrupper och produkternas återbetalningsprocent.

 I helgen ska du bara vara med på Stryktipset 

Jackpott på tolv miljoner och för att det är ”jubileum” så dubblar Svenska Spel Sport & Casino vinsten för de som har tretton rätt på Stryktipset. En rak 24:a som grundplåt! Är det någon gång man ska spela 13 matcher så är det nu. Ring sömmerskor eller spelkunniga kompisar, du ska vara med då miljonerna fördelas i helgen…

Spika Crystal Palace i match 5

Blir du tillfrågad av dina polare att ha åsikt, och ni vill satsa på större utdelning på lördag, så tycker jag du rekommenderar en rolig spik och en halvgardering för att jobba bort en dålig favorit. ”Om man ser på den tidiga streckfördelningen” kan du myndigt lägga till. Spika Crystal Palace i match 4 och kör 1X i kupongens sista match, Wigan – Aston Villa.

PinBet är bubblaren

Årets bolagsbubblare? Spelbolaget Pinnacle meddelade innan nyår att man inte kommer ha svensk licens. Hög återbetalningsprocent och bra insatsnivåer kännetecknade bolaget. Nu ryktas om att man ändå gör ansökan via Pinbet. Gör det att de andra bolagen på marknade får tuffa till sig med bättre insatsnivåer på det svenska utbudet..?