First Poker Magazine läggs ner

Publicerad
Black Friday fortsätter att skapa kaos i pokervärlden. Nu tvingas FirstPoker Magazine lägga ner.
- Det är framför allt uteblivna sponsorintäkter från Full Tilt Poker som gör att vi måste lägga ner tidningen, säger den före detta chefredaktören Jonas Berg till Expressen Poker.
I ett officiellt uttalande meddelar pokertidningen First Poker Magazine att de tvingas lägga ner sin verksamhet, detta som en direkt följd av turerna kring Black Friday. I och med kaoset kring Full Tilt Poker har tidningen tappat en viktig annonsör, och därmed stora sponsorintäkter. Tidningens före detta chefredaktör Jonas Berg säger till Expressen Poker att det var ett svårt beslut att fatta.
- Full Tilts betydande inblandning i Black Friday har gjort att vi tappat vår största annonsör, och därmed förlorar vi viktiga sponsorpengar. Detta gör att det tyvärr inte finns något annat att göra än att lägga ner tidningen. Ett svårt beslut, men vi var till slut tvungna att ta det.

Tuffare klimat

Utöver de uteblivna sponsorintäkterna från framför allt Full Tilt så blev klimatet tuffare för tidningen efter Black Friday. Och även om Full Tilt skulle lösa sina ekonomiska problem så säger Jonas att det definitivt är över.
- Jag ser ingen framtid för tidningen. Vi ska inte behöva vara beroende av en specifik annonsör för att överleva, men Black Friday förde med sig ett tuffare klimat för tidningen som tyvärr blev för mycket.

Sagan är slut

Ända sedan starten 2005 har tidningen fokuserat på att ge läsarna en bra pokerskolning och Jonas menar att den inte lämnat många oberörda.
- Spelare och branschfolk har ömsom risat, ömsom rosat tidningen, men nu är sagan slut. Vi har haft en fantastiskt kul tid och hoppas att våra läsare uppskattat och haft nytta av innehållet.
FirstPoker fortsätter dock med sin nätupplaga.


Daniel Jacobsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag