Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finska ligan dominerar kupongen – finns värde

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Landslagsfotbollen är över så åter in i klubbfotbollen. 

Den finska Veikkausliiga dominerar torsdagens Topptips. Och den ser ut att erbjuda helt ok värde. 

En understreckad etta på hemmastarka FC Inter ska bland annat prioriteras. 

 

ANNONS: Spela expertens systemförslag

I Åbo vankas det toppmatch i match 2. KUPS toppar visserligen Veikkausliiga, men det här är kanske den tuffaste bortamatchen i ligan för säsongen. FC Inter är ett riktigt starkt hemmalag med resultatraden 7-1-1 denna säsong. På Veritas Stadion brukar bollskickliga Inter föra matcherna med spanjoren Riveiro som spindeln i nätet. 

■■ Hemmalaget är små oddsfavoriter här, men streckas som underdogs. 

■■ Ettan till 30-35% är ett måste att utgå ifrån. 

 

I match 3 ser det ut att finnas ett vettigt spikförslag. FC Ilves, som slogs om ligatiteln i fjol, har fått upp tempot. Två raka vinster med 6-0 i målskillnad följdes upp av en riktigt stark pinne borta mot serieledande KuPS senast. Värdarna HIFK har i sin tur tappat farten. Att brassen Luis Henriques lånekontrakt gick ut är en anledning. Nu har HIFK fem raka utan vinst. 

■■ Tvåan håller för att spikas hela vägen upp till 50%. 

 

Kupongen avslutas med tre matcher från fredagens Superettanomgång. GAIS fina svit bröts senast hemma mot Halmstad. Mervan Celiks skada, som ser ut att hålla honom borta från resten av säsongen, kan bli kostsam för göteborgarna. Här övervärderar det svenska folket Makrillarnas chanser, kanske på grund av ett fint facit på Gamla Ullevi. Norrby är i grunden ett minst lika bra lag, men har haft en hel del stolpe ut under hösten. Har ändå bara förlorat en av de åtta senaste bortamatcherna. Har kniven på strupen nu för att inte dras med i bottenstriden. Vann detta möte med 3-0 i Borås i somras. 

■■ Helt jämna odds här, men GAIS streckas upp till klara favoriter. 

■■ Bra läge att chansa bort den överstreckade ettan och spela X2 i match 6.  

 

ANNONS: Spela expertens systemförslag

SPIKEN

HJK Helsingfors (match 4)

Seinajoen har haft viktige Anel Raskaj iväg på landslagsuppdrag med sitt Kosovo där han var en av tio man som fick slita hårt borta mot Grekland så sent som igår. Ett tufft avbräck. HJK Helsingfors kan också ha något bortfall på grund av landslagsuppdrag, men har ligans bästa och bredaste trupp. Håller sig tvåan runt 60% är det en spik att hålla i handen. 

SKRÄLLEN

Den Bosch (match 5)

Almere har fått en flygande start på Eerste Divisie poängmässigt. Totalt sett är det ingen trupp för toppen och dipparna lär dyka upp snart. Den Bosch stod för ett bottennapp i den senaste hemmamatchen, men är i grunden ett starkt hemmalag. Bara tre torsk på Stadion de Vliert i fjol. Ettan plockas med till runt 15-20%.  

FAVORIT I FARA

FC Honka (match 1)

Den överlägset bästa målskytten Dongou saknas hos Honka som redan innan haft det jobbigt med målskyttet. Det här kan rulla 0-0 länge och bli tightare än vad strecken säger. Den högt streckade ettan bör garderas. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: