Eurojackpot.Eurojackpot.
Eurojackpot.
Finländsk text-tv.Finländsk text-tv.
Finländsk text-tv.

Finsk spelare vann 834 miljoner i jackpot

Publicerad

Påskfirandet har rivstartat i Finland.

Åtminstone för den finländska spelare som kammade hem osannolika 832 miljoner kronor på Eurojackpot under långfredagen.

– Det är som en finländsk lyckosaga, säger spelbolaget Veikkaus talesperson Riikka Hauhia till Ilta-Sanomat.

Det var under fredagskvällens dragning av Eurojackpot som en finländsk spelare kammade hem den största vinstsumma som någonsin delats ut i landet, rapporterar Ilta-Sanomat.

Spelaren lyckades pricka in siffrorna 6, 22, 33, 46 och 49 med tilläggsnumret 1 och 5, vilket gav osannolika 86 970 700 euro, vilket motsvarar 834 miljoner svenska kronor, enligt Svenska spel. Den största möjliga summan som går att vinna är 90 miljoner euro på spelet.

"En lyckosaga"

– Det är som en finländsk lyckosaga, säger spelbolaget Veikkaus talesperson Riikka Hauhia till Ilta-Sanomat.

Anledningen till de stora summorna är att människor från hela Europa deltar i lotteriet, som därför kan erbjuda större vinster än nationella lotterier.

Totalt deltar 17 länder i lotteriet: Sverige, Finland, Tyskland, Norge, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Litauen, Holland, Slovakien, Slovenien och Spanien.

– Wow, 834 miljoner kronor. Det är helt ofattbart, säger Victor Kalda, vinnarkommunikatör hos Svenska spel, i ett pressmeddelande.

– Jag skulle vilja höra reaktionen hos den finska spelaren. Kul för Finland, jag hoppas verkligen att nästa jackpot landar i Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag