Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FC Eindhoven har inte hittat rätt – spika emot

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

En värdespik i Eerste Divisie och ett fräckt spikkryss-förslag bjuder fredagens Topptipsanalys på. 

Bästa banken hittas dock i Portugal. 

 

ANNONS: Spela expertens 72-raderssystem

Landslagsuppehåll ger som vanligt ett rejält potpurri på kupongerna, fredagens Topptips är ett bra exempel på det. Kval till U21 EM, den holländska andraligan, Eerste Divisie, League One och brasilianska Série B är en tämligen unik blandning. Det brukar bädda för bra spelvärde. 

Och det hittas direkt i match 2. FC Eindhoven har tappat rejält jämfört med fjolårets mittenplacering.  En rad av lagets bästa spelare har lämnat och värvningarna har gjorts från lägre divisioner. Det har inte slagit väl ut hittills. 0-6 senast borta mot NEC Nijmegen var en ren pina. Excelsior stod upp bra hemma mot topplaget De Graafschap, trots spel med en man mindre i 70 minuter. 

■■ Gästerna rankas med rätta som klara favoriter av bolagen, men det svenska folket håller inte riktigt med. 

■■ Håller sig tvåan under 50% så är det en given spik.  

  

Vi är uppväxta med en bild av den brasilianska fotbollen som samba och mycket mål. Så är inte riktigt fallet idag. 

■■ Det känns snarare som den gamla klassiska bilden av målsnåla italienska Serie A, där det främst gällde att inte släppa in bakåt.

■■ I de fyra matcherna från brasilianska Série B är således kryssen av högsta intresse.

 Framför allt i match 5. Chapecoense åkte ur högstaligan i fjol, men har tagit sats på en snabb återkomst. 25 poäng efter 12 omgångar är givetvis imponerande. Men det är knappast offensiven som varit nyckeln. 11-4 i målskillnad säger det mesta. Här kommer det bli målsnålt igen. Och då lockar alltid mittentecknet. 

■■ Den djärve plockar spikkrysset till lågt odds. 

  

SPIKEN

Portugal U21 (match 3)

Det var målmässigt jämnt, Portugal vann med 3-2 i Norge, i vintras men då ska vi ha med oss att portugiserna spelade med tio man i över en timme. Det råder klasskillnad här där Portugal har spelare i den yttersta eliten i de stora ligorna. Elva mot elva är spikettan i Lissabon stark. 

SKRÄLLEN

Wales U21 (match 4)

Wales vann faktiskt hemmamötet med 1-0 och här råder det oklarhetet vilka elvor som ställs på banan. Belgiens två stjärnor Bornauw och Saelemaekers är exempelvis uppkallade till A-landslaget. I brist på andra bra skrällar chansas tvåan med till låg procent. 

DRAGET

Fleetwood (match 1)

Den gamla bråkstaken Joey Barton har inte fått igång sitt Fleetwood än. Men poängen lär börja rulla in vad det lider. Laget är tippat högt upp. Här går det svenska folket igång rejält på gästande Hull, som de så klart känner igen från högre divisioner. Tvåan streckas upp till klara favoriter i vad som ska vara en rätt jämn match. Kliv överstreckningen och skriv 1X. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: