Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experterna: Så ska du tänka inför Tips-SM

Till helgen drar årets upplaga av den prestigefyllda tävlingen Tips-SM i gång. 

Men hur blir man egentligen en vinnare? 

Här är våra experters bästa råd inför tipsfesten. 

Snart är det återigen dags att kora Sveriges bästa Stryktipsspelare. 

I alla fall när det handlar om 64-kronorsrader och över tidsperioden sex veckor. 

Tips-SM arrangeras varje höst och tävlingen går ut på att få flest rätt på Stryktipset de kommande sex lördagarna. Din sämsta omgång räknas bort och det är 64 rader som gäller. 

Superexperterna: Så ska du tänka 

Men hur ska man egentligen resonera när man spelar ”mindre” Stryktipssystem? Den frågan ställde vi till våra tipsexperter Simon ”Dybban” Lindell, Jonas Amrouni och Johan Meijer. 

JONAS AMROUNI

– När man spelar små system får man bita i det sura äpplet ibland och spela överspelade favoriter. Det går inte att komma runt det om man ska hänga med i tabellen. Samtidigt är det en balansgång, våga gå på egna tankar och idéer framför hur streckningen ser ut för stunden. När du väl har något du tror på, gå all in. Våga spika eller ta bort favoriten på en gardering helt och hållet. Det är i slutändan vad som kommer utmärka DINA system och vad som gör ditt spel unikt samt ger dig en chans att vinna, säger Jonas Amrouni. 

SIMON ”DYBBAN” LINDELL

– Skillnaden mellan Tips-SM och vanligt Stryktips är att man inte får några stilpoäng för hög utdelning. Ska man gå långt kanske man ska spela lite mer safe. Spika fler stora favoriter än i vanliga fall. Kanske också bättre att köra fler ”gubbgarderingar”. Krysset står oftast högre i odds. Det är troligare att 12 går in än att 1X går in. Hamnar man däremot lite efter måste man börja chansa så klart. Så länge man håller sig i toppen kan man köra favoritbetonat men annars får man börja chansa, säger ”Dybban”. 

JOHAN MEIJER

– Var inte lika rädd för att spika storfavoriter. Här handlar det mindre om att vinna pengar och mer om att få flest rätt. Ett annat bra tips är att jämföra spelprocenten med oddset. I bland kan lag med relativt låga odds vara överstreckade. Då kanske det kan vara läge att välja bort favoriten.