Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN
 Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Experten: Tuff uppgift för Danmark om VM-platsen

Publicerad

Efter Sveriges bragdseger i går är det i kväll dags för våra grannar att göra upp om den sista europeiska platsen till VM i Ryssland. 

Danmark har ett 0-0-resultat med sig inför bortareturen mot Irland. 

– Som jag sagt tidigare är 0-0 inget dåligt resultat hemma, säger Danmarks förbundskapten Åge Hareide på presskonferensen inför matchen. 

Det blev en jämn och chansfattig match när Danmark tog emot Irland i det första playoff-mötet lagen emellan. 

Hemmalaget hade det mesta av spelet, men hade svårt att skapa chanser mot ett  starkt försvarande Irland. 

I kväll möts lagen igen, och enligt Danmarks förbundskapten Åge Hareide förtjänade man att vinna matchen. 

"Det blir väldigt viktigt för oss" 

– Vi skapade tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen, åtminstone tre riktigt bra chanser, säger norrmannen. 

Han var dock inte särskilt missnöjd över resultatet. 

– Vi visste att Irland skulle vara svåra att bryta ner och de överlevde matchen på Parken. Men som jag sagt tidigare är 0-0 inget dåligt resultat hemma. Ett bortamål borta kommer bli väldigt viktigt för oss för då måste Irland göra två. Så vi kommer försöka få in det målet, säger Hareide. 

Tips & Odds

Sportexpressens spelexpert Johan Meijer tror på en jämn match igen, och har krysset som utgångstecken på oddset. 

Han tycker inte att Danmark ska gälla som favorit och rekommenderar ett mindre spel på ett nytt 0-0-resultat. 

Klicka här för att se alla odds-tips och analyser tisdagen 14 november

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag