Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Experten: Storseger senast – Skellefteå vinner hemma

Publicerad

Skellefteå tillhör i vanlig ordning toppskiktet i SHL. 

I kväll tar laget emot tolvan Mora på hemmaplan – som tog en viktig seger senast. 

Senaste mötet i Skellefteå lagen emellan slutade med en storseger för hemmalaget.

– Vi har uppenbarligen en hel del skicklighet, säger backen Morgan Ellis till lagets hemsida inför matchen. 

Efter två raka förluster tog Skellefteå en viktig seger senast när man slog Rögle på bortaplan med uddamålet. 

En liknande formkurva har Mora, som efter tre raka förluster bröt sin tråkiga trend när man slog Djurgården på hemmaplan senast. 

I kväll ställs lagen mot varandra i Skellefteå, ett möte som då slutade med en förkrossande 10-4-seger för hemmalaget. 

"Då har vi goda chanser..." 

En av de som var med då var Skellefteå-backen Morgan Ellis. Han har goda förhoppningar på att det blir en ny seger. 

– De är ett hårt jobbande lag så vi måste stå för detsamma, i hela matchen. Om vi kan utarbeta dem har vi goda chanser till tre poäng, säger han till Skellefteås hemsida och fortsätter: 

– När vi jobbar hårt och följer vårt spelsystem är vi ett tufft lag att möta. Vi har uppenbarligen en hel del skicklighet men man kan inte förlita sig på det varje kväll, utan vår största tillgång anser jag vara det hårda jobb vi kan stå för i 60 minuter.

Tips & Odds

Sportexpressens spelexpert Johan Meijer tror på hemmaseger, och har ettan som utgångstips på oddset. 

Han pekar bland annat på att Skellefteå börjat få viktiga spelare tillbaka – och att hemmalaget var överlägsna när lagen möttes i Skellefteå senast. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag