Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Experten: Så slutar Game of Thrones

Foto: HBO ENTERPRISES / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

Att ett nytt avsnitt av fantasy-serien ”Game of Thrones” sänds i natt har fansen troligtvis redan koll på. 

Men visste du att du även kan spela på den omåttligt populära serien? 

Expressen har oddsen och expertens initierade analyser. 

– Att oddsen på Bran Stark är lägst är i mitt tycke galet, säger Expressens Game of Thrones-expert Pontus Weinemo. 

Game of Thrones är serien om magi och drakar som tagit Världen med storm. Den har utvecklats till ett fenomen som fått hela tv-industrin att stanna när det är dags för nya avsnitt. 

Spelbolagen har tagit notis av detta och försökt tjäna pengar på det (så klart), genom att lägga ut olika typer av spelmarknader att satsa på.

Spelbolagen är rörande överens om en sak – karaktären Bran kommer att vinna alltihop.

Betsson: 1.83

Nordicbet: 1.83

Unibet: 2.25

Pinnacle: 3.48

PONTUS WEINEMO, EXPRESSENS GAME OF THRONES-EXPERT: 

– Att oddsen på Bran Stark är lägst är i mitt tycke galet. För mig finns det inte på världskartan. Dels för att han aldrig har visat något som helst intresse för att styra något kungarike, och dels för att han inte längre är ”Brandon Stark”. I och med Brynden Rivers (mer känd som ”Bloodraven” eller ”The Three-Eyed Raven” i tv-serien) dödsfall tog Bran över rollen som Rivers hade. Det är också därför Bran tidigare sagt att han inte längre är samma person och det är därför han svarade Jon Snow i första avsnittet av sista säsongen med att han inte riktigt var en man. Det jag då frågar mig är om den personen (eller vad man ska kalla det) som Bran blivit är intresserad av Järntronen? Det tror jag inte för en sekund. Dessutom tror jag att Järntronen kommer att förstöras och att Westeros får ett annorlunda styre i framtiden. George RR Martin har själv sagt att historien om Game of Thrones slutar när serien slutar - det finns ingen möjlighet till fortsättning. Men med en ny härskare på tronen är åtminstone min känsla att det alltid kommer finnas möjligheter till uppföljningar. 

Experten: ”Här känns oddsen rimliga” 

Tidigare säsonger har Jon Snow eller Daenerys varit tittarnas och spelbolagens favoriter till att avsluta på tronen. Dramat som framkommit i sista avsnitten har fått spelbolagen att ändra åsikt. Det finns även en rad andra prop bets som chockerar!

Daenerys Targaryen att överleva hela den sista säsongen: 4.50 (22 % sannolikhet)

PONTUS WEINEMOS KOMMENTAR: 

Oddsen på att Daenerys överlever känns rimliga. Jag ser verkligen inte att hon ska överleva när serien är slut. Med bakgrunden i att hon varit så hänsynslös och med tanke på hennes önskan om att få makt tror jag att hon kommer att sluta på samma sätt som många av hennes fiender. I Game of Thrones-universumet har vi många gånger sett att historien upprepar sig. Ned Stark började serien med att hugga huvudet av en desertör från The Nights Watch, hans tid i serien avslutades på samma sätt. Flera liknande scenarier har vi tagit del av under seriens lopp, därför blir jag inte förvånad om hon dör innan serien är avslutad. Maktfullkomlighet och hänsynslöshet har sällan varit gynnsamt i den här serien, det tror jag att Daenerys kommer att få uppleva också.

Fler Game Of Thrones-odds

Vem kommer att döda Cersei Lannister?

Jamie Lannister 1.36

Arya Stark 3.25

PONTUS WEINEMOS KOMMENTAR: 

– Det allra rimligaste är så klart att det är Jaime som dödar sin syster. Det har lagts upp för det i böckerna i och med profetian om att hon ska dödas av sin ”valonqar” (yngre syskon på högvalyriska). Det är den profetian som hela tiden gjort att hon i hela sitt liv har hatat Tyrion, eftersom han är den yngsta brodern och därmed passar in i beskrivningen. Men faktum är att hennes tvillingbror Jaime föddes 20 minuter senare och därmed också passar in. Det finns några roligare teorier dock, även om Jaime än så länge är Cerseis troligaste baneman. Arya Stark är ett yngre syskon (även om hon inte är Cerseis) och kan enligt vissa passa in i profetian. Dessutom har fanfavoriten Arya länge haft Cersei på sin lista av personer hon vill döda, något som definitivt skulle glädja tittarna. Manusförfattarna har dessutom valt att inte ta med valonqar-profetian i serien, vilket öppnar upp möjligheterna för vem som dödar Cersei. En bubblare är Euron Greyjoy, som även han är ett yngre syskon.

Vem kommer att säga den sista repliken i sista avsnittet?

Samwell Tarly 2.50

Jon Snow 3.00

Bran Starkt 5.00

Cersei Lannister 51.00

PONTUS WEINEMOS KOMMENTAR: 

– Det här måste bli Samwell Tarly. Författaren George RR Martin har själv sagt att karaktären är något av en spegling av honom själv - vilket öppnar för möjligheten att det faktiskt är Sam som berättar om ”Sagan om is och eld” (som är bokseriens titel). Lite som att Frodo är berättaren av ”Sagan om ringen”, en bokserie George RR Martin varit djupt influerad av. Sams besök på citadellet i Old Town i säsong sju öppnar ännu mer för att han ska skriva den här berättelsen, då han kritiserar Archmaester Ebrose titel på boken han där och då håller på att skriva om händelserna vi fått se i tv-serien.