Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: Så blir du en vinnare på Super Bowl

Foto: BENNY SIEU / BILDBYRÅN

Finalen av Super Bowl är en av världens största idrottshändelser. 

Men hur ska man som spelare tänka inför kvällens match? 

Här är experten Jonas Amrounis tankar inför supermatchen. 

■■ Tom Brady, den kanske bästa quarterbacken genom tiderna, ställs mot den regerande mästaren och tronarvingen Patrick Mahomes. 

■■ Kan Tampa Bays försvar stå emot Kansas City Chiefs offensiv? Det är nyckelfrågan man bör ställa till sig själv inför mötet.

AMROUNI: HÄR ÄR SPELARNA ATT HÅLLA KOLL PÅ

Patrik Mahomes

Ligans bästa quarterback, han radar upp spektakulära spel med sin otroliga kastarm.

Tom Brady

Han behöver ingen vidare introduktion efter sina nio Super Bowl-finaler.

Travis Kelce

Kansas City Chiefs tight end och Mahomes favoritmåltavla. Han är stor, stabil och fångar i princip alltid bollen när den kastas till honom.

Tyrek Hill

Han kan vara NFL:s snabbaste spelare. När han får bollen håller motståndarlaget andan för då kan det gå väldigt snabbt!

Leonard Fournette

Running backen har inte haft den NFL-karriären som många trodde när han draftades, men sista veckorna har det verkligen lossnat. Han kommer få en stor roll ikväll.

Rob Gronkowski

Bradys gamla radarpartner från Patriots-tiden är inte lika utmärkande nu och ett steg långsammare men när det gäller som mest har han en förmåga att kliva fram i rampljuset.

TAKTIKEN 

Det finns egentligen inget svar på Mahomes kastarm. Han har fått tredje och lång att se enkelt ut den här säsongen. En av sakerna som Tampa kan göra rent taktiskt är att ge bort korta spel för att täcka upp bakåt, sjunka med sin safety för att hålla spelet framför sig, det var så Buffalo jobbade vilket fungerade rätt bra inledningsvis. 

För Tampas del handlar det om att etablera springspelet med Fournette tidigt. Vi kommer få se en hel del springande från Fournette på first down så länge matchen är jämn. Det ger Tampa en möjlighet att kontrollera tempot i matchen.

AMROUNIS SPELFÖRSLAG

Mahomes gör en touchdown

Odds: 3,75

Kommentar: Kansas tränare Andy Reid är känd för sina ”trick plays”. När Kansas hamnar i red zone kommer allt fokus handla om att täcka upp passningsalternativen vilket kommer öppna upp springvägar för Mahomes.

Leonard Fournette över 48,5 rushing yards.

Odds: 1,90

Tampa vill etablera springspelet tidigt och kommer börja ge bollen till Fournette, får han okej utdelning eller mer lär det fortsätta åtminstone i tre quarters.

Devin White att vinna MVP.

Odds: 41.00

Om man tror eller vill att Tampa ska vinna matchen så behöver det bli en match med lite poäng där försvaret kliver fram. Devin White har potentialen att göra en Von Miller som vann MVP 2015.