Experten: Så blir du en vass lirare på sikt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Snart går många på välförtjänt semester.

Då finns det tid att analysera och reflektera.

Det är extremt värdefullt för en spelare.

Det spelas mindre på idrotten under sommaren eftersom de stora ligorna tar uppehåll.

Undantaget är det när fotbolls-VM eller EM för herrar. Den här sommaren kan vi njuta av flera mästerskap.

Förutom U21-EM, Afrikanska mästerskapen, Copa America och fotbolls-VM för damer.

Travet rullar på som vanligt och där finns det flera miljonchanser varje vecka på poolspelen.

Framför allt är V86 på onsdagar ett fenomenalt spel.

Ett par skrällar räcker för att utdelningen ska sticka i väg.

Följande egenskaper krävs för att lyckas inom spelets svåra värld:

Var disciplinerad. Tänk i genom spelen både en och två gånger.

Var noga med att analysera spelen lika noggrant efteråt som före matcherna. Även i fall du prickade rätt var kanske inte 1,85 på IFK Göteborg ett bra spel. Motståndaren var det bättre laget och hade flera bollar i målramen. Ibland går dåliga spel in. Ibland blir det förlust trots att din analys var klockren och priset du spelade till var ett klart överodds.

Gå ihop och spela tillsammans. En mindre del behöver inte vara mindre värd när det handlar om poolspel. Ju fler som spelar desto större och slagkraftigare blir rimligtvis systemet. Och självklart ska ni spela reducerat i stället för matematiskt. Då ökar möjligheterna ännu mer.

Ta in information från så många håll som möjligt. Mal ned den och ta dina egna beslut. Och våga framför allt gå på dina idéer.

Gör inga spel på fyllan. Att dricka starkt samtidigt som man spelar leder på sikt till undergång. Gör dina spel i tid om du ska ta några järn med polarna under matchens gång.

Ha en budget och håll dig till den. Om du sätter undan 1 000 kronor varje månad och gör 25 spel i månaden har du inledningsvis råd med att spela för cirka 40 kronor per lir. I takt med att spelkassan förhoppningsvis ökar höjer du insatsen beroende på volymen.

Om du har 5 000 kronor i kassan och delar upp insatserna i enheter och omsätter två procent av kapitalet har du råd att göra lägga 100 kronor per spel. När du kommer upp i 10 000 kronor lägger du 200 kr per objekt/bet och så vidare.

Jobba långsiktigt. Konkurrensen är betydligt tuffare än tidigare. Kan du gå några procent plus varje år är du skicklig spelare. Bokför idrott, liga och typ av spel. 

Därefter drar du din slutsats vilket spel som passar dig bäst. Och gör det inte efter 50 spel. Det är alldeles för litet underlag. Det krävs flera 100 spel för att få fram ett rejält underlag.

Var försiktigt med livebetting. Att spela på en match som pågår är underhållande. Men du har kort om tid att analysera om oddset är dugligt eller inte.

Om du är inne i en bra period och sätter flera spela på raken får du inte drabbas över övermod. Stå fast vid din strategi och spela inte för mer än din budget tillåter.

Vill du spela för att krydda tillvaron ska du avsätta en summa varje månad som du har råd att förlora. Men vill du gå plus på sikt måste du vara beredd på att ge 100 procent.

Avslutningsvis:

Det finns ingen genväg till framgång.

Men att göra jobbet ökar chansen i svår bransch.


HELLBERGS KNOCKOUT-TIPS

Tyvärr, det är fördel USA

Sverige har vunnit de inledande matcherna i fotbolls-VM i Frankrike. Åttondelsfinalen är redan säkrad inför gruppfinalen mot USA. Sverige besegrade Thailand med 5–1 men det var ett prov utan värde. USA har förkrossade 16–0 i målskillnad är en het guldkandidat. Självklart håller jag tummarna för Sverige, men det är klar fördel USA.


Målrikt möte i Söderettan

Utsikten har en handfull spelare på skadelistan. Trots omfattande avbräck är man inne i en bra period. Assyriska Turabdin är också formstarkt oäven om man blev mållöst mot Kristianstad. Chanser till mål saknades inte och matchen kunde lika gärna slutat 2–2 istället för 0–0. Utsikten är målfarligt och det doftar målkalas. Över 2,5?


HBK vinner igen på Örjan

Halmstads BK besegrade Degerfors med 3–0. Trots att HBK presterade bättre spel mot Västerås blev det endast en poäng (0–0). I helgen blev det klar seger över tabelltvåan Mjällby. Ett formsvagt men fysiskt Frej väntar på Örjans vall till helgen. Halmstad liras till minst 1,50.


Åtvidaberg är i toppform

Åtvidaberg tog fjärde raka segern i helgen när Oddevold besegrades med klara 3–1. ÅFF är markant förbättrat och har klättrat rejält i tabellen. Vid ny seger är Åtvidaberg i allra högsta grad med och kämpar om de två första platserna. Skövde på bortaplan är en tuff uppgift, men jag gillar oddset (3,35) på Åtvidaberg och spelar de blå eleganterna.