Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Experten: Ingen fest för DIF-fansen i kväll

Publicerad

Det vankas klassikermöte när formstarka Djurgården tar emot serieledande Färjestad på Hovet i kväll. 

Torsdagens match blir dessutom extra speciell eftersom DIF-ikonen Nichlas Falks tröja ska hissas upp i taket.  

Henrik Eriksson, som visat fin form den senaste tiden – vet vad som krävs för seger. 

– Vi vet vad vi ska göra och känner att vi kan få bra tryck på dem, säger han till Djurgården Hockeys hemsida. 

Mötena mellan Djurgården och Färjestad präglas av stark rivalitet – och lagen har mötts i flera SM-finaler genom åren. 

I kväll drabbas de samman igen och det är två lag med fin form som gör upp om segern på Hovet. 

Färjestad har vunnit sex av sina sju första matcher och toppar tabellen. Djurgården och sin sida tog sin fjärde raka seger mot tvåan Växsjö senast och skuggar de två översta lagen på en tredjeplats. 

Dessutom var Marcus Högström, som återvänt till laget från spel i KHL – tillbaka i spel senast. 

Ikonen ska hyllas

Inför kvällens match ska Nichlas Falk, som la skridskorna på hyllan 2011 – och som numera är huvudtränare för Södertälje, hyllas stort. 

I kväll hissas hans tröja upp i Hovets tak. 

– Det är en helt otrolig känsla så klart. Det är häftigt och svårt att beskriva, säger han till Djurgården Hockeys hemsida. 

"Stämningen är på topp" 

En spelare som verkar vara på gång i Djurgården är Henrik Eriksson – i segern mot Rögle stod han för två mål. 

– Stämningen är på topp, det har rullat på de sista veckorna och vi känner oss trygga och bekväma med vad vi ska göra där ute, säger han till Dif-tv inför kvällens match. 

Han berättar dessutom om receptet för seger: 

– Det är serieettan som kommer hit och vi ska spela vår hockey som vi känner oss trygga med. Vi vet vad vi ska göra och känner att vi kan få bra tryck på dem i anfallszon och skapa målchanser på det sättet, säger han. 

Tips & Odds

Sportexpressens spelexpert Johan Meijer tror trots hemmaplan och fin form att Färjestad drygar ut sin serieledning och vinner. 

Han tycker laget har övertygat stort och sätter ett frågetecken för Djurgårdens spel i powerplay. 

Klicka här för alla odds-analyser inför kvällen

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag