Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: Han är en het medaljkandidat

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skidskytte-VM är i gång. 

Här är experten Jonas Amrounis tips inför herrarnas sprint under fredagen. 

■■ Norge gjorde vad som krävdes i mixedstafetten. Johannes Thingnes Bös åkform blev avgörande till slut. Både Eckhhoff och Olsbu höll på att ställa till det för det norska laget på skyttevallen. Inför dagens sprint är det återigen mycket som talar för Norge och Johannes Thingnes Bö. Han såg ut att vara helt överlägsen i spåren. 

■■ Oddsbolagen har sett samma sak som oss och placerar Bö att vinna till oddset 1,76. Närmaste konkurrent är landsmannen Laegreid som står i hela 10,00. Laegreid kör sitt första VM men såg inte påverkad ut alls av allvaret i stafetten. Laegreid har fått sitt genombrott den här säsongen med fyra individuella förstaplatser i världscupen.

■■ För svensk del var stafetten okej, men inte mer än så på herrsidan. Damerna gjorde det briljant och tog laget upp till en bronsmedalj. Det strulade för Samuelsson både med stavar och på skyttevallen så det är svårt att bedöma vart hans form befinner sig. Ponsiluoma däremot briljerade i spåren och kan han bara hålla ihop liggande skyttet är han en het medaljkandidat.

AMROUNIS SPEL

Laegreid att sluta topp 5.

Odds: 2,09

Laegreid att vinna.

Odds: 10,00

Det ska mycket till om Bö förlorar, han behöver helt enkelt skjuta bort sig. I skidskytte är det ingen omöjlighet. Laegreid har sett otroligt stabil ut på vallen hela vintern. Just att han är så stabil gör oddset på att sluta top 5 känns väldigt attraktivt!

Ponsiluoma att sluta före Arnd Peiffer.

Odds: 1,84

Ponsiluoma att sluta topp 3.

Odds: 5,60

Pounsilouma har visat sig stark i spåren hela säsongen och i stafetten bekräftade han bara att formen finns där. Peiffer ska vara strået vassare på vallen, men med åkformen som Pounsilouma befinner sig i har han råd att bomma ett skott mer än Peiffer. Om allt klaffar på vallen är han med och slåss om medaljerna.

Sänds 14.45 i SVT.