Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNFoto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
 Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN

Experten: Försvagat Leksand får det tufft

Publicerad

Förlusten senast sved för Leksand – som saknade flera spelare. 

I kväll väntar trean AIK på hemmaplan. 

Som kommer med gott självförtroende efter två raka segrar. 

– Vi vet vad som krävs och vi vann där sist, säger forwarden Jens Jakobs till AIK:s hemsida.  

Leksand har gjort en strålande säsong i Hockeyallsvenskan, och toppar alltjämt tabellen. 

Senast blev det dock förlust mot Tingsryd, där laget var försvagat på backsidan. 

Nu väntar ett riktigt toppmöte för hemmalaget när man tar emot tabelltrean AIK, som kommer från en övertygande 4-0-seger mot Karlskoga. 

"Vi möter ett riktigt bra lag" 

AIK:s anfallare Jens Jakobs var trots resultatet dock inte helt nöjd med lagets insats. 

– Jag tycker inte att vi gör en jättebra match, Erik Källgren räddar oss vid flertalet tillfällen. Vi är ganska bra i sista perioden vilket gjorde att vi kunde gå ifrån, men jag tycker inte det var en av våra bättre matcher. Vi måste steppa upp inför i morgon, då vi möter ett riktigt bra lag, säger han till lagets hemsida. 

Senaste bortamatchen mot Leksand slutade med segern. 

– Vi har tagit poäng i flera raka matcher nu, gruppkänslan är bra, jag hoppas vi kan ta med lite självförtroende till i morgon. Det kommer bli en tuff match men vi vet vad som krävs och vi vann där sist. Vi måste vara smarta och spela ett bra bortaspel.

Tips & Odds

Sportexpressens spelexpert Johan Meijer tror att Leksand får det svårt att vinna mot ett formstarkt AIK – och tippar krysset som utgångstecken på oddset. 

Han pekar bland annat på bortalagets fina form och att Leksand har en del avbräck i truppen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag