Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expert på mental träning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Davis Lega har slagit världsrekord i handikappsimning. Nu har han uppfunnit en särskild korthållare som han kommer att använda sig av vid pokerbordet. BILDSPECIAL: Se spelarna i veckans "Pokermiljonen"

David Lega håller föredrag i konsten att skaffa sig psykisk styrka inför viktiga prestationer. Men påverkar det hans förmåga vid pokerbordet? I kvällens avsnitt av "Pokermiljonen" får vi svaret.

Fem spelare är klara för slutspel. Och bara en plats vid finalbordet återstår. Här är deltagarna som tävlar om den sista finalplatsen - klockan 23.30 i kväll.

Inkvalad: Linus Gävert

 Ålder: 18 Bor: Borlänge Gör: Läser sista året på gymnasiet, naturvetenskapliga programmet Pokererfarenhet: Har spelat på nätet under många år. Kuriosa: Ville från början bli idrottsstjärna, men satsade på att poker i stället.

Inkvalad: Kristofer Axelsson

 Ålder: 27 Bor: Göteborg Gör: Arbetar på en bank. Pokererfarenhet: Började för sex år sedan, har spelat på nätet i fyra år. Kuriosa: Tror att David Lega och Denise Lopez är de giftigaste motståndarna vid hans bord i "Pokermiljonen".

Kändis: Fredrik Berling

 Ålder: 42 Bor: Stockholm  Gör: Programledare, konferencier Pokerfarenhet: Har precis passerat nybörjarstadiet och börjat funder lite på pottodds Kuriosa: Fredrik Berling har inte så höga tankar om sig själv - åtminstone inte när det gäller att kunna hålla masken när han får bra kort.

Kändis: Denise Lopez

 Ålder: 34. Bor: Stockholm. Gör: Artist. Familj: Pojkvän och en åttaårig pudel. Pokerfarenhet: Har tidigare medverkat i Pokermiljonen. Kuriosa: Driver en egen pokersajt.

Kändis: David Lega

 Ålder: 32. Bor: Göteborg.  Gör: Föreläsare i idrottspsykologi och expert på mental träning. Pokererfarenhet: Har spelat med kompisar i ett halvår. Kuriosa: Tagit tre guldmedaljer och två silvermedaljer som elitsimmare under VM 1998 med nya världsrekord på två av distanserna. 

Proffs: Mohamad Kowssarie

 Ålder: 22. Bor: Göteborg. Gör: Pokerproffs. Pokerfarenhet: Har spelat i snart tre år. Kuriosa: Jobbade på Mc Donalds, men ett år efter att han börjat spela poker kunde han försörja sig på sin nya hobby. Och slutade på hamburgerkedjan.

FAKTA

BILDSPECIAL: Se spelarna i veckans "Pokermiljonen"