Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska folkets värdering är uppåt väggarna fel

Everton.
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Med 6 miljoner i jackpot går jag för de stora pengarna och chansar bort två dåliga favoriter i Everton och Rennes. Manchester United är däremot en spik att lita på.

  

• • •

Det har varit två usla utdelningsrundor av Europatipset nu där 13 rätt bara gett några tusenlappar tillbaka. I onsdags gick potten för tio och elva rätt vidare så nu står vi här med en finfin söndag och 6 miljoner i jackpot.

England, Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. Alla de stora ligorna är med och som alltid på söndagskupongerna dryper det av spelvärde. Det här är inget undantag. 

Här är några av mina nycklar:

■■ I match 3 är det svenska folkets värdering av Everton helt uppåt väggarna fel. The Toffees är ett synnerligen överskattat lag i mitt tycke. 

Statistiken är tydlig, laget har fått med sig alldeles för många poäng den här säsongen sett till prestationerna. 

Två matcher på raken nu har de varit det klart sämre laget men ändå kommit undan. En pinne räddades i slutsekunderna mot Man United och i veckan lyckades de ta sig vidare i FA-cupen genom 120 minuters fotboll och galna 5-4 mot Tottenham. 

Där linkade både Digne och skyttekung Calvert-Lewin av med skador. När Allan redan står på skadelistan oroar det helt klart. Jag litar inte alls på ett ojämnt Everton med svagt försvarsspel. 0-2 hemma mot Newcastle nyligen visar bland annat på hur det här laget kan agera i enskilda matcher. Fulham fortsätter göra rätt bra insatser utan att lyckas roffa åt sig trepoängare. 

Här är gästernas truppläge bra och laget har fått en hel veckas vila, till skillnad från Everton som bara har två dagars återhämtning från sin långkörare. 

Ändå streckas ettan just nu upp över 75%. Det är en överstreckning av den högre skolan, drygt 25 procentenheter för högt. 

Även om det lär sjunka innan spelstopp är det enkelt val att plocka bort ettan helt. X2 spelas till superbt värde.

■■ En annan dålig favorit hittas i Ligue 1, match 12. Rennes har inte alls kommit upp i nivå de senaste månaderna och har fortfarande inte vunnit hemma på Roazhon Park under 2021. Det känns som dubbelspelet med Champions League fortfarande sitter i där truppen inte orkade med. St. Etienne har i sin tur höjt sig sedan januarifönstret där Cissé och Modeste plockades in. 

Truppen är alldeles för bra för att behöva vara inblandad i någon bottenstrid och sju poäng på de tre senaste matcherna har visat det. Här ska gästerna absolut inte räknas ut och jag räknar med en jämn och målsnål match som mycket väl kan avgöras på tillfälligheter. När ettan då streckas upp mot 70% är det ytterligare en favorit jag plockar bort för att garantera bra utdelning vid 13. 

Blir det svag utdelning igen så vill jag inte vara med i leken… 

■■ Vi håller oss kvar i Frankrike där jag också hittar en trevlig värdespik i match 11.

Ingen har undgått krisen i Marseille. Skiten har träffat fläkten rejält där supportrarna visar kraftigt missnöje och tränare Villas-Boas avgått. Resultaten på planen har varit usla och OM har nu radat upp sex raka ligamatcher utan vinst. Och truppläget är dåligt. I torsken mot PSG senast drog Payet dessutom på sig ett rött kort för en ful stämpling och är avstängd medan Milik, Amavi och Álvaro är skadade. Bordeaux ska ha bra chans att vända en halvdan trend här och på Matmut Atlantique brukar de bjuda till. 

Att Marseille inte vunnit på den här arenan sedan 1977 är bara lite kuriosa som grädden på moset. Jag chansspikar ettan till 35%.

Av de stora favoriterna väljer jag att spika Manchester United i match 2. Mot Everton borde de ha avgjort matchen redan i första halvlek. Slarvigt att tappa 2-0 givetvis, men att Everton gör mål på alla sina tre skott på mål händer inte ofta. Förutom sömnpillret i FA-cupen (1-0 efter förlängning mot West Ham) tycker jag tendenserna är fortsatt bra. Och bortaplan har varit Uniteds melodi i ligan där de är bäst i klassen (8-3-0). Men framför allt handlar det här om att West Bromwich bara är för dåliga.

Här hemma på The Hawthorns har de blivit helt slaktade av Crystal Palace (1-5), Aston Villa (0-3), Leeds (0-5), Arsenal (0-4) och Manchester City (0-5) de senaste två månaderna. Det håller inte för Premier League och absolut ingenting talar för att det inte blir degradering. 

Man United är bara för bra, eller WBA för usla, för att inte spika tvåan.

• • •

• • •

SPIKEN

Manchester United (match 2)

West Bromwich håller inte måttet för Premier League, vilket inte minst har visats hemma på The Hawthorns där laget radat upp stora förlustsiffror. United tar snabb revansch för den snöpliga poängförlusten hemma mot Everton senast. Klasskillnad.

Stabil tvåa.

SKRÄLLEN

Fulham (match 3)

Everton, med frågetecken för skyttekung Calvert-Lewin bland annat, blir alldeles för högt streckat mot ett Fulham som alltjämt krigar för att få kontakt med lagen över strecket. 

Under 10% på tvåan mot ett Everton med glapp i försvaret är söndagens bästa skrälldrag.

FAVORIT I FARA

Rennes (match 12)

Ett lag som inte alls fått till det under 2021 är Rennes som tappar mark i toppen på Ligue 1. 

Helt annan formkurva på St Etienne som höjt sig rejält sedan januarifönstret. Det här bör bli betydligt jämnare än vad den högt streckade ettan säger.