Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solida Verona kan skrälla mot storlaget

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / BILDBYRÅN

Jag tycker Leicester är en bra spik i FA-cupen mot ett Brentford med fokus på ligaspelet. Skrällar finns det gott om på andra håll där inte minst Verona och Köln ser intressanta ut till väldigt låg procent.       

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel  

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

Jag har en stor förkärlek till söndagens Europatips. Inte bara för att det innehåller toppmatcher från Europas bästa ligor utan för att det svenska folket alltid bjuder på utmärkt spelvärde. 

Denna söndag är inget undantag. Flera favoriter övervärderas rejält. Men jag tycker mig även hittat ett par bra spikar. Här är min analys: 


■■ FA-cupen inleder kupongen med fyra matcher. Jag gillar en spik i match 3 lite extra. Leicester ser riktigt fint ut för tillfället. Vinsten mot Chelsea var ingen tillfällighet och Brendan Rodgers har ett nästintill perfekt truppläge, förutom Vardy som rapporterats skadad. Både han och Maddison vilades i den förra rundan borta mot Stoke, men det blev ändå utklassningsseger med 4–0. Även om Rodgers roterar en del även nu, så är det således ett lag som håller hög klass jämfört med Championship-motståndet. 

Brentford är inga duvungar, men här talar mycket för att cupäventyret tar slut för den här gången. Det är uppenbart att laget prioriterar ligaspelet där de jagar en Premier League-plats. Tränare Thomas Frank har inte varit sen med att rotera elvan i cuperna tidigare av den anledningen. Här saknas definitivt lagets stora skyttekung Ivan Toney som är avstängd. Lagkapten Pontus Jansson är skadad. 

Jag tror inte Brentford räcker till här mot för tufft motstånd och spikar Leicester till under 70%. 


■■ Som vanligt på söndagarnas kuponger så finns det flera fina skrälldrag till alldeles för låg procent. Min favorit hittas i Serie A, match 7. Verona har ett spel som passar sig utmärkt mot topplagen i Italien. Det är ett otroligt solitt lagbygge med en grym defensiv. Hittills under säsongen har Verona vunnit mot lag som Atalanta och Lazio och kryssat när Juventus och Milan stått på andra sidan. 

Napoli kommer från en färsk finalförlust i Supercupen mot Juventus. Truppläget blir allt bättre för Gattuso nu när Mertens är tillbaka, även om belgaren antagligen inleder på bänken här. Mot ett sånt här typ av motstånd litar jag dock inte alls på Napoli när de streckas över 70% på bortaplan. 

Jag är övertygad om att Verona kommer stå upp bra i den här matchen, frågan är bara hur långt det räcker. Ettan till 9% åker med tidigt. 


■■ Efter två mål av Kramaric och 3–0 borta mot Hertha Berlin så ser Hoffenheim ut att bli det mest överskattade laget på kupongen i match 12. Till 71% är det verkligen en favorit i fara då det innan 3–0-segern, som var den första trepoängaren sedan mitten av december, sett allt annat än bra ut. Skadelistan, framför allt defensivt, är fortsatt lång. 1–3 mot Freiburg, 0–4 mot usla Schalke och 0–0 hemma mot Bielefeld är så klart resultat som oroar. 

Köln kommer från en skön bortaseger mot Schalke och har faktiskt gjort det riktigt bra på resande fot där de bara förlorat en av de senaste sju. En hållen nolla borta mot Leipzig imponerar bland annat. Det här är långt ifrån någon given trea för Hoffenheim med tanke på truppläget. 

Den vågade testar X2 till otroligt bra spelvärde. 


■■ Jag avslutar med en riktigt häftig värdespik i toppmötet från Nederländerna i match 13. Feyenoord streckas upp till klara favoriter i vad som borde vara en helt jämn match mot AZ Alkmaar. Gästande Alkmaar har sett riktigt bra ut på slutet där Jesper Karlsson kommit in strålande i laget. Svensken har redan noterats för fem mål och sex assist och är tillsammans med skyttekungen Koopmeiners en livsfarlig duo. 

Här tror jag AZ kan få en passande matchbild där Feyenoord förväntas föra dansen. Gästerna trivs även utmärkt på bortaplan och har faktiskt inte torskat en enda match på resande fot i ligan hittills. I fjol vann de här på De Kuip med 3–0. 

När tvåan undervärderas rejält och kan fås till REA-priser runt 20% så är det läge att lägga alla ägg i samma korg. Jag tvekar inte på chansspiken. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SPIKEN

Leicester (match 3)

Leicester ser riktigt starka ut för tillfället och möter här ett Brentford som saknar både skyttekung Ivan Toney (avstängd) och lagkapten Pontus Jansson (skadad). Jag tror dessutom att Leicester prioriterar FA-cupen högre än ett PL-jagande Brentford. Tvåan spikas. 

SKRÄLLEN

Verona (match 7)

Verona har varit en nagel i ögat på flera topplag den här säsongen och har ett spel som passar mot de bästa. Napoli går inte att lita på till hög streckning på bortaplan när en solid defensiv står på andra sidan. Ettan är ett ypperligt skrälltecken till 9%. 

FAVORIT I FARA

Hoffenheim (match 12)

Hoffenheim överstreckas rejält av det svenska folket som helt verkar ha glömt den svaga formen innan 3–0-vinsten mot Hertha Berlin. Skadelistan är fortfarande lång där mittbackskuggen Vogt är den senast att adderas. Köln trivs på bortaplan och kan bli en otrevlig överraskning till alldeles för låga 11%.

ANNONS:
Expertens systemförslag: