Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Porto kan inte räknas bort – en riktig kupongrensare

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

League One bjuder på ett otroligt spelvärde denna Europatips-tisdag, med mängder av överstreckade favoriter. 

Accrington och Crewe är två skrällar som ska med tidigt. 

Spikarna hämtas främst från finrummet i Champions League. Bayern München har en vettig chans att vända på steken borta mot Paris SG och Manchester City bör få en passande matchbild i Dortmund.

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

Tisdagens Europatips bjuder verkligen på högt och lägre där Champions League-returerna blandas med The Championship, League One och en toppmatch från superettan. 

I den engelska tredjedivisionen ser det svenska folket ut att gå stenhårt på favoriterna, vilket så klart banar väg för galna felstreckningar. Det måste givetvis utnyttjas. 


■■ Match 1. Vi inleder i Champions League där Chelsea och Porto återvänder till Sevilla en andra gång för att även spela kvartsfinal-returen. Chelsea vann det första mötet med 2–0, men spelmässigt stod Porto upp förvånansvärt bra och resultatet speglade inte matchbilden där Porto kanske till och med var det bättre laget. Nu återfår portugiserna dessutom sina två bästa målskyttar Sergio Oliveira och Mehdi Taremi som båda var avstängda senast. Det betyder en betydligt vassare spets. Hade dessa herrar varit med från start hade förutsättningarna kunnat se helt annorlunda ut.  

Tuchel lär knappast trycka på de offensiva knapparna från start utan snarare sätta defensiven först och bevaka 2–0-ledningen. Därför är det så klart helt uppåt väggarna att ettan streckas upp till hutlösa 75% (minst 20 procentenheter för högt) i en match som spelas på neutral plan där Chelsea inte ens behöver gå för vinst. 

Här ska alla tecken in direkt där X2 rensar otroligt bra bland kupongerna. 


När det gäller skrällar är det dock bara att välja och vraka bland godbitarna i felstreckade League One. Flera lag undervärderas å det grövsta. Här är två exempel: 


■■ I match 7 kan man tro att det är ett topplag i Premier League som spelar hemma mot Accrington. Streckningen är nämligen helt bisarr på ettan som kliver över 80%. Visst är Blackpool formstarkt, men de är knappast Manchester City. När dessa gäng möttes i vintras slutade det 0–0 och Accrington var det klart bättre laget. Och formstarka lag har mittenlaget Accrington visat att de kan stå upp mot nyligen då de vann borta mot play off-jagande Oxford med 2–1. 

Här måste det garderas tidigt och hela vägen. Tvåan till ynka 5% är ett fynd.


■■ Match 8. Crewe åkte på en svidande 0–6-torsk mot Oxford i den senaste omgången, vilket det svenska folket snappat upp och verkar nu tro att hemmalaget tappat konceptet helt. Det stämmer inte alls. På de tre matcherna innan dess hade Crewe tagit två bra vinster och i den senaste hemmafighten spelade laget helt jämnt med topplaget Hull, där den svidande förlusten kom på övertid. På Alexandra Stadium ska värdarna inte räknas ut mot något lag i serien. 

Portsmouth åkte på en svidande förlust hemma mot bottenlaget Burton senast och har nyligen torskat mot botten- och mittenlag som Northampton och Doncaster på resande fot. Det är en otroligt darrig favorit som streckas upp till 70%, vilket är upp mot 30 enheter för högt, på bortaplan. Det köper jag inte alls. 

Tvåan måste bort. Jag streckar från vänster till ett otroligt bra spelvärde. 


Spikarna? De hämtas från Champions League först och främst. 


■■ Match 2. Att Bayern München förlorade det första mötet mot PSG med 2–3 var ett rån. Spelmässigt var tyskarna överlägsna, men blev straffade av snabba omställningar och enskilda misstag. Här saknas återigen vassa spelare som Lewandowski och Gnabry, men jag tror Bayern har bra chans att vända på steken ändå. Som lag är de helt enkelt betydligt vassare än parisarnas ”two men-show” där mycket kretsar kring Neymar och Mbappe. Här ser PSG dessutom ut att sakna sin viktigaste pjäs när det gäller att stå emot den anstormning som lär komma. Mittlåset och lagkaptenen Marquinhos utgick skadad senast. Ett stort avbräck som verkligen försämrar backlinjen. 

Runt 45% spikar jag tvåan. 


■■ Match 12. Kupongen avslutas med onsdagens två CL-kvartar. Dortmund stod upp riktigt bra borta mot Manchester City där de bara var minuter från att lösa 1–1, men Fodens sena vinstmål sätter engelsmännen i förarsätet. Sedan dess har City torskat hemma mot Leeds i ligan, men där var det rotation som gällde med fokus på denna retur. Jag lägger således ingen större vikt på det. Snarare är det positivt då de ljusblå nu ser ut att bli understreckade. 

Dortmund har i sin tur inte haft någon vidare uppladdning under veckan där målskytten i det första mötet, Reus, och rutinerade mittbacken Hümmels skadade sig och klev av borta mot Stuttgart i veckan. Båda är således osäkra kort, även om de säkerligen kommer göra allt för att spela. Lägg därtill att Witzel och Sancho sedan tidigare finns på skadelistan.

 Här kommer Dortmund tvingas framåt och det tror jag kommer passa Manchester City bra. Spiktvåan till 55% är tagen! 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SPIKEN

Manchester City (match 12)

Dortmund har flera frågetecken på viktiga spelare och behöver gå framåt med tanke på underläget. En matchbild som lär passa Manchester City bra. Till 55% är tvåan kupongens bästa spik. 


SKRÄLLEN

Porto (match 1)

Porto får tillbaka sina två bästa målskyttar i Oliveira och Taremi från avstängning. Gjorde det riktigt bra i första mötet och ska inte räknas bort på neutral plan där Chelsea främst går in för att försvara sin 2–0-ledning. Under 10% på tvåan är alldeles för lågt för att missas. 


FAVORIT I FARA

Portsmouth (match 8)

Portsmouth övervärderas rejält i denna luriga bortamatch mot Crewe. Streckas i skrivande stund upp till 70%, vilket är närmare 30 procentenheter för högt. Det gör tvåan helt ointressant. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: