Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övervärderade favoriter – vimlar av miljonskrällar

På en riktigt svår kupong väljer jag att ta det säkra alternativet och spikar storfavoriten Manchester City. Dessutom sätter jag mig i Luka Jovic-båten och singlar Eintracht Frankfurt. 

Skrällalternativ finns det gott om, men mina bästa russin i kakan är undervärderade Bielefeld och Lens.  

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel  

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

Det fullkomligt dryper av spelvärde på onsdagens Europatips. Nästan varenda favorit överstreckas så spelvärda skrällar finns det ett överflöd av. Då gäller det att välja ut godbitarna och sedan hitta vettiga spikar. 

På en så här svår kupong känns det exempelvis helt okej att spika av rundans största favorit, Manchester City i match 2, trots hög streckning. För det mesta talar för att det ska bli bra utdelning även med City-vinst. 


■■ Vi inleder med ett nykomlingsmöte från Bundesliga i match 7. Stuttgart har varit den klart bättre av de två hittills och stått för ett par riktiga smällar under säsongen. Här får gästerna dock klara sig utan sina två bästa målskyttar i González och Wamangituka som är avstängda. De två stod för målen i 2–2-matchen senast mot Borussia Mönchengladbach och det är rejäla avbräck för offensiven. 

Bielefeld har i sin tur en positiv trend där framför allt försvarsspelet har sett stabilt ut med sju poäng och bara ett insläppt mål de fyra senaste matcherna. Här ska de absolut inte räknas bort. 

När ettan streckas till alldeles för låga 14% är det ett givet skrälltecken att plocka med. 


■■ En annan intressant nykomling är Lens i franska Ligue 1. Halvvägs in på säsongen ligger de på en trygg mittenplacering. Var en straffmiss från tre poäng senast borta mot Nantes och Lens trivs bra på bortagräs. I match 9 ska de nu gästa Stade Vélodrome. 

Marseille får inte alls till det just nu och har inte imponerat i hemmaborgen. Kommer från en tung förlust hemma mot bottenlaget Nimes där Niclas Eliasson faktiskt gjorde båda målen för gästerna. Målvakten Mandanda skadade sig dessutom för Marseille medan viktige balansspelaren Kamara är skadad. 

Ettan är ett av de mest övervärderade strecken på hela kupongen, nära 68% när oddsen säger under 50. Jättevärde på X2 här således som måste vara första prioritet. 


■■ Men det är som sagt inte så svårt att hitta spännande skrälldrag. Värre är det med spikarna. Eintracht Frankfurt i match 8 är dock en inte alltför hårt streckad spik jag gillar. Luka Jovic har lånats tillbaka från Real Madrid och gjorde succé i sin första match med sin gamla klubb. Med en halvtimme kvar hemma mot Schalke byttes serben in och avgjorde med två mål. En Jovic med självförtroende är precis vad Frankfurt behöver. 

Freiburg stod upp bra mot Bayern München senast (1–2) men åkte på tunga skador på Baptiste och Abrashi och Hofler drog på sig ännu en varning och är avstängd. Alla nämnda är mittfältare och när annars givna Schmid dessutom finns på skadelistan sedan tidigare så finns det helt klart hål att fylla på mitten. 

Jag gillar att ta ställning i den här på förhand rätt jämna matchen. Tvåan spikas runt 40%.


■■ Inte bara att Juventus förlorade mot Inter senast med 0–2, ”Den gamla damen” blev överkörd. Det var ett håglöst Juve som inte skapade speciellt mycket under 90 minuter. Nu väntar en Supercupfinal mot Napoli i match 3. De ljusblå napolitanarna fick igång maskineriet mot Fiorentina senast där det blev tennissiffror (6–0). Insigne hade stor show och än mer viktigt var att Mertens fick speltid efter sitt skadeuppehåll. 

Det råder stor rivalitet mellan de här klubbarna och Napoli kommer göra allt för att ro hem den här titeln mot ett Juve som fortsatt har flera avbräck och inte känns i harmoni. Matchen spelas på neutral plan, men det svenska folket verkar tro att den avgörs i Turin med tanke på att de streckar upp Juventus till klar favorit. Men i min värld är det här en helt öppen match. 

När tvåan kan fås till alldeles för låga 24% så är det en riktigt fin chansspik! 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SPIKEN

Manchester City (match 2)

I vanliga fall hade det tagit emot att spika Manchester City till över 85% hemma mot häftiga Aston Villa. Men på en så här svår kupong känns det klart vettigt att spika detta City med tanke på den vassa formen och bra truppläge. 

SKRÄLLEN

Bielefeld (match 7)

Bielefeld har rykt upp sig på slutet och framför allt satt försvarsspelet. Möter Stuttgart i helt rätt läge, gästerna har sina två bästa målskyttar avstängda. Ettan till 14% erbjuder riktigt fint spelvärde.

FAVORIT I FARA

Marseille (match 9)

Formsvaga Marseille är kupongen mest övervärderade favorit. Det svenska folket streckar upp hemmalaget till 68%, vilket är hela 20 procentenheter för högt sett till oddset. Lens är en vass nykomling som inte kan räknas ut. X2 i första hand till ypperligt värde. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: