Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopp luftar reserverna – värdet på bortasidan

Foto: ALBERTO LINGRIA / BILDBYRÅN

Champions League och The Championship står för underhållningen på kvällens Europatips. Jag väljer sida för hemmalaget i gigantmötet mellan Inter och Real Madrid, medan Atalanta och Sheffield W är de bästa skrälldragen på en favoritbetonad kupong.     

• • •

ANNONS: SPELA EUROPATIPSET MED EXPERTEN (1 024 RADER/10 ANDELAR) 

ANNONS: SPELA EXPERTENS 64-RADERSSYSTEM 

• • •

Det blev som förväntat en favoritomgång i gårdagens Champions League. Utdelningen på Topptipset var låg. Jag har tyvärr inte några stora förhoppningar om att det ska smälla till på kvällens Europatips heller. Det är alldeles för många stora favoriter till låga odds som kliver in i handlingen. Ett par skrällar och drag går dock att hitta, då gäller det att gå hårt på dem!  

■■ Kupongen inleder (match 1) med ett gigantmöte i Milano, där jag inte lägger några fingrar emellan. Inter tar emot ett Real Madrid med tunga avbräck då den viktigaste spelaren defensivt, Ramos, och den bästa offensivt, Benzema, båda saknas. Det är blytunga avbräck där det försvinner ett antal Champions League-titlar i rutin. Till skillnad från första mötet, där Real vann lite orättvist med 3–2, har Inter nu fått tillbaka skyttekungen Lukaku som betyder mycket. 

Båda lagen ligger förvånansvärt pyrt till i gruppen, men framför allt Inter måste gå för tre poäng här. Med tanke på förutsättningarna och att Real även med ordinarie lag sett knackigt ut så tror jag hårt på Inter som är befogad favorit. 

Man kan dessutom lita på att det svenska folket kommer strecka upp Real Madrid för högt på grund av namnet. Värde på ettan således som är en riktigt fin värdespik runt 40%. 

■■ I match 2 finns en av de mer rimliga lågprocentskrällarna på kupongen. Trots alla skador så gjorde Liverpool en av sina bästa matcher för säsongen hemma mot Leicester i helgen och vann övertygande med 3–0. Klopp är dock inte alls nöjd med det tighta spelschemat och att ligan bara tillåter tre byten. 

Då Pool tagit full pott i Grupp D och i stort sett redan är slutspelsklara så borde tysken rotera den sargade truppen här. Atalanta går en hård strid med Ajax om den andra slutspelsplatsen och är fullt påkopplat. När italienarna väl kommer igång är de hyperfarliga i offensiven. Och när Pool saknar Alexander-Arnold, Gomez och van Dijk i backlinjen är Atalanta inte chanslöst om de har en bra dag. 

Det kan vara värt att vänta in elvorna, men på förhand så övervärderas Liverpool här när de streckas en bra bit över 70%. Jag målar på hela vägen, där allt spelvärde ligger i X2. 

■■ Den andra större skrällen som jag plitar med direkt är Sheffield W i match 13. Tony Pulis tog över laget inför förra matchen. Den rutinerade tränaren är antagligen en perfect match för Wednesday om målet är att klara sig kvar i The Championship. Pulis är känd för att bygga lag bakifrån och kommer kräva en enorm disciplin. Åkte på en tung utvisning redan efter en kvart borta mot Preston senast som förstörde lördagen. Stod ändå upp bra och förlorade knappt med 0–1. 

Med elva man på plan kommer de bli svårforcerade. Swansea gjorde en tveksam insats hemma mot Rotherham senast, där det ändå blev knapp vinst. Då saknades lagets viktigaste spelare Ayew, håll koll på elvorna för om han är borta tappar Swansea rejält i offensiven. 

Hur som helst finns det gott om spelvärde i X2 här som rensar fint. 

■■ Bland de stora favoriterna så kommer jag framför allt spika av både Manchester City (match 3) och Atlético Madrid (match 8). 

Pep Guardiola har ett bra truppläge nu, med alla skadade spelare tillbaka. Här kommer spanjoren ställa upp med en vass elva. Olympiakos ska inte underskattas på hemmaplan, men har tunga skador på bland annat viktige Valbuena. City vann med
3–0 hemma och även om siffrorna kanske inte rinner iväg nu så bör de lösa tre poäng med hjälp av den stora klasskillnaden. 

Tvåan streckas klart rimligt till dryga 70% och spikas. 

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 864-RADERSSYSTEM 

• • •

SPIKEN

Atlético Madrid (match 8)

Atlético Madrid kommer med raka ryggar efter segern mot Barcelona i La Liga. Saknar duon Torreira och Suarez på grund av corona, men mot Barca var Carrasco tillbaka från skada och avgjorde. Lokomotiv lyckades kriga till sig en poäng hemma i kalla Ryssland, men har nu bäste målskytten Smolov skadad. Får det väldigt tufft i Madrid. Säker etta.  

SKRÄLLEN

Sheffield W (match 13)

Med Tony Pulis kommer Sheffield W bli ett svårslaget lag. Med den nya tränaren vid rodret förväntar jag mig ett lyft i tabellen. Swansea har frågetecken för viktige Ayew som saknades senast. I jämna The Championship måste tvåan med till låga 15%. 

FAVORIT I FARA

Liverpool (match 2)

Liverpool har tagit full pott i Grupp D och har i stort sett redan säkrat slutspel. Då har Klopp chansen att lufta den väldigt sargade truppen. Atalanta når höga höjder när de har sin dag. Kan hota ett roterande Pool.

ANNONS:
Expertens systemförslag: