Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Givet att ta ställning – jag spikar Chelsea

Foto: MIKE HEWITT / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Europatipset denna onsdag bjuder på en kupong som kanske inte ser så mycket ut för världen vid en första anblick, men gömmer en hel del godbitar. Fyra miljoner i jackpott ökar spelvärdet ytterligare. 

Jag har hittat en ”dold” spik i portugisiska Farense och håller Chelsea i handen i CL-returen, bland annat.  

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

Semifinalen i Champions League är givetvis den stora höjdaren på onsdagens Europatips. I övrigt plockas en stor del av matcherna från den portugisiska ligan, där det svenska folket knappast känner sig helt hemma. Två av mina bättre drag hämtas därifrån. 

Europa League, Bundesliga och dansk fotboll följer upp på denna tvådagarskupong med fyra miljoner i jackpott. Här är fyra tips som kan vara till hjälp för alla som går för de större pengarna. 


■■ Match 1. Vi inleder i finrummet och semifinal-returen i Champions League på Stamford Bridge. Chelsea chockade Real Madrid på Alfredo Di Stéfano-stadion förra veckan där de satte tonen direkt och dominerade första halvlek totalt. Hade Werner haft lite mer Harry Kane i sig så skulle 1–0 varit större siffror. Istället lyckades Benzema hitta en kvittering efter en halvtimme som sedan stod sig matchen ut. Med hela truppen till förfogande, förutom Kovacic, har Tuchel många alternativ i offensiven och det ska bli spännande att se hur han formerar laget. 

Real Madrid ser ut att få tillbaka lagkapten Ramos, som dragits med skada. Däremot fick mittbackskollegan Varane utgå i helgens ligamatch mot Osasuna och är tveksam. Det går aldrig att räkna ut Marängerna helt när det börjar dra ihop sig i Champions League, men sett till den första matchen och vad Tuchel gjort med Chelsea så håller jag engelsmännen som klar favorit. 

När det svenska folket fegar och garderar upp den här matchen jämnt så tycker jag det är ett bra läge att välja sida. Till 40% är det fint spelvärde på Chelsea som spikas. 


■■ Match 10. Nästa spik hittas i en betydligt mer anonym tillställning i den portugisiska Primeira Liga. Sporting Farense har kniven mot strupen som nästjumbo. Två poäng skiljer upp till Boavista på negativ kvalplats och fyra till säker mark. På slutet har laget dock visat att de kan leverera under press. Vinsten borta mot ligafemman Ferreira
(2–0) var imponerande och laget har nu tre raka utan torsk. Ett häftigt namn att hålla koll på hos Farense är den lille skotten Ryan Gauld. Han har stått för åtta mål och sex assist under säsongen, vilket betyder att 25-åringen legat bakom över hälften av lagets mål. Teknikern lär få en större klubbadress till nästa säsong. 

Guimaraes hade större förhoppningar för den här säsongen, men nyförvärv som åldermannen Ricardo Quaresma har inte kommit upp i nivå. Med sju poäng upp till femteplatsen och den sista Europabiljetten känns det kört. Särskilt med tanke på hur bortaspelet sett ut på slutet med sex raka nollpoängare. Senast blev det däng mot jumbon Nacional. 

Här finns det betydligt mer motivation och spring i benen hos Farense. Till 45% spikar jag ettan som går lite under radarn. 


■■ Match 4. Sporting Lissabon är på väg mot sin första ligatitel på 19 år. Med fyra omgångar kvar har de sex poäng ner till tvåan Porto. Går man för de stora pengarna är det dock läge att hoppas på att Sporting åker på guldfrossa i kväll. Ligaledarna streckas nämligen upp alldeles för högt med tanke på att de möter en av sina hatmotståndare. Rio Ave har haft svårt att knyta ihop säcken den här säsongen och kryssat sig fram, sex oavgjorda på de åtta senaste säger en del. Men de har fint facit mot Sporting med två segrar och två oavgjorda på de fyra senaste inbördes. 

Här kommer värdarna dessutom sälja sig riktigt dyrt då de krigar för kontraktet, med bara två pinnar ner till negativt kval. Lägg därtill att Sporting Lissabon sällan dominerar stort på bortaplan. Det är i regel oavgjorda resultat eller jämna uddamålssegrar som gäller. 

När tvåan just nu streckas upp till 73%, vilket är nära 15% för högt, så garderar jag hela vägen och hoppas på storskrällen. 


■■ Match 3. Senast Marítimo var med på kupongen så hade jag med laget som skräll hemma mot Braga. Ö-borna vann också med 1–0, men sanningen att säga var de rejält tillbakatryckta stora delar av matchen. Den senaste tidens fina facit med fyra vinster på de fem senaste gör att det svenska folket går man ur huse för att spika ettan. 

55% på hemmalaget är dock ren galenskap när ett om inte bättre, så i alla fall jämbördigt, Gil Vicente står för motståndet. Gästerna trivs bra på bortaplan där de faktiskt vunnit tre av de senaste fyra, däribland en riktig skalp när Benfica besegrades. En pinne skiljer dessa lag åt i tabellen och det här är en lika vidöppen tillställning som de jämna oddsen säger. 

När tvåan då lämnas åt sitt öde till låga 20% är det ett givet tecken att inleda med. Potentiell chansspik! 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SPIKEN

Sporting Farense (match 10)

En fräck spik som går lite under radarn hos det svenska folket. Farense har visat gott gry på slutet i jakten på nytt kontrakt. Behöver gå för tre pinnar här. Det ska det finnas god chans till mot ett Guimaraes som har varit väldigt tama på bortaplan med sex raka förluster och en förlorad säsong. 


SKRÄLLEN

Rio Ave (match 4)

Sporting Lissabon går för sin första ligatitel på 19 år, men har en tuff bortamatch här i Rio Ave som de inte lyckats besegra på fyra raka försök. Rio Ave är svårspelade och kommer sälja sig dyrt för att säkra kontraktet. Hoppas på guldfrossa för Sporting och ta med hemmaskrällen till låga 8%. 


DRAGET

Gil Vicente (match 3)

Gil Vicente undervärderas rejält i denna på förhand helt jämna match borta mot Marítimo. Detta trots att laget visat upp sin bästa fotboll på bortaplan med tre segrar på de fyra senaste där vinsten mot Benfica sticker ut. 20% på tvåan är ett kap och en potentiell chansspik.

ANNONS:
Expertens systemförslag: